avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mai exista tentativa de omor?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mai exista tentativa de omor?

Avand in vedere ca se aplica mereu legea mai favorabila faptuitorului ... iar noul cod penal pune la vatamare corporala grava - punere in primejdie a vietii persoanei ...

mai exista tentativa de omor sau doar vatamare corporala?
Exista tentativa de omor.
Si cum se face diferenta? Daca punerea in primejdie a vietii persoanei este bagata la vatamare corporala?
Nu am analizat problema in amanunt dar asa, fara un studiu aprofundat va pot spune ca tentativa de omor este aceea prin care se vrea cu intentie directa a se produce suprimarea vietii persoanei.
In celelalte cazuri, in caz de intentie indirecta, se poate face o alta incadrare juridica.
Parerea mea este ca, este corect astfel si asa consideram si anterior desi regula de baza in jurisprudenta era aceea ca se considera tentativa de omor daca era pusa in promejdie viata victimei.
La tentativa de omor exista intentia de suprimare a vietii unei persoane, la vatamare corporala faptuitorul urmareste vatamarea integritatii corporale a victimei, iar punerea in primejdie a vietii se produce din culpa.
Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Nu neaparat din culpa se produce rezultatul, ci si cu intentie indirecta.
Este o mare deosebire...sub aspect juridic...

Alte discuții în legătură

Cat pot sa fac pentru mutilare? StefiDie StefiDie Cat imi iau pt o mutilare?si dupa ce o fac ma duc cu pers si o declar? adica merg cu mutilarea la urgenta si declar ca eu am vrut sa mutilez vticma?numa sa ... (vezi toată discuția)
Lovire iulianciolan iulianciolan lovirea cu pumnii si picioarele dupa care cu cutitul in zona toracica, este tentativa de omor? (vezi toată discuția)
Vatamare corporala Bianca_85 Bianca_85 Buna ziua, as avea nevoie de un sfat, in legatura cu o vatamare corporala care a avut loc care a avut loc acum 4 ani si lui X i s-a rupt falca si ... (vezi toată discuția)