avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... factura servicii intracomunitare cu tva
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

factura servicii intracomunitare cu tva

Am primit o factura de servicii de la un furnizor din UE. Factura contine si tva. Pot sa ma inregistrez cu acest tva pe 4426?
Cum pot sa il recuperez?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: carabela_anca , utilizator 20:55, 20 Mai 2009
TVA inscrisa pe factura o inregistrati in valoarea serviciilor, nu puteti sa o deduceti ca TVA
puteti recupera acest TVA numindu-va un reprezentant fiscal in statul UE si solicitand restituirea taxei in acel stat
In cazul in care imi numesc un reprezentant fiscal in statul din UE si solicit restituirea taxei pot sa ma inregistrez pana atunci cu tva-ul pe 4426? In acest caz cum il declar in declaratia de tva?
Multumesc
NU ati inteles!
TVA de pe factura o includeti in valoarea serviciilor- inregistrati pe contul 628 intreaga valoare a facturii inclusiv TVA. NU aveti drept de deducere, deci nu veti opera nici in registrul jurnal de cumparari si nici in declaratia 300 ca TVA suma inscrisa pe factura, ci intreaga suma cu TVA zero.
Cand vi se va restitui acest TVA de catre statul membru incasarea o veti inregistra pe cont de venituri, la fel,fara vreun TVA in registrul de vanzari sau in decont.
carabela_anca a scris:

Am primit o factura de servicii de la un furnizor din UE. Factura contine si tva. Pot sa ma inregistrez cu acest tva pe 4426?
Cum pot sa il recuperez?
Multumesc mult

Nu aveti drepr de deducere pentru TVA aferent acestei facturi
Va rog sa specificati despre ce servicii este vorba si unde sunt prestate aceste servicii.

Alte discuții în legătură

Tva factura transport mony1326 mony1326 Am primit o factura cu contravaloare transport marfa Turcia-Romania de 650 euro de la un furnizor din Romania, iar la Valoare tva scrie sd- scutit cu drept de ... (vezi toată discuția)
Factura de recuperare tva extern mihaela2513 mihaela2513 Buna ziua. Lucrez la o firma de transport international de marfa, iar TVA de pe facturile externe il recupereaza o firma din Danemarca, acesti la randul ... (vezi toată discuția)
Tva datorat pentru achizitii intracomunitare in beneficiul propriu cristidum cristidum Se datoreaza statului TVA pentru achizitii intracomunitare de bunuri achizitionate in beneficiul propriu (bunuri pentru utilizare in interiorul societatii, nu ... (vezi toată discuția)