unui salariat i se aproba efectuarea concediului de odihna neefectuat pentru 2013. Poate beneficia de avans de concediu sau avansul de concediu se acorda numai pentru 2014?
Codul Muncii se refera la faptul ca, indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.
Prin urmare, nu vad de ce i se acorda avans de concediu si nu i se acorda indemnziatia de CO pentru perioada respectiva?
Avansul de concediu este de fapt un avans din indemnizatia de CO.
Angajatorii prefera sa acorde doar acest avans din cauza contributiilor aferente indemnizatiei de CO si a altor eventuale retineri care se fac pe statul de plata. Se evita astfel situatiile de acordare a unor sume mai mari angajatilor in cursul lunii, iar la lichidarea lunii acestia sa fie pusi in situatia de a returna sumele acordate in plus sau angajatorul sa aiba dificultati in recuperarea acestor sume.
Plata concediu
iga
am o nelamurire; :(-plec in concediu de odihna,mi se da o anumita suma de bani, e normal ca aceasta suma sa fie retinuta din salariile urmatoare?.sau mai bine ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna
marin18
Buna ziua,
La firma la care sunt angajat, s-a stabilit ca fiecare angajat sa-si ia concediul de odihna intr-o anume perioada. In perioada respectiva, eu vin ... (vezi toată discuția)