avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasul nu permite accesul reprezentantului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasul nu permite accesul reprezentantului proprietarului in imobil

Buna ziua,
deoarece nu locuiesc in Romania, am inchiriat un imobil pe care il am in posesie. La plecare am spus chiriasului ca persoana X va veni periodic sa verifice starea imobilului si am lasat si datele persoanei de contact. Omul a sunat sa stabileasca o intalnire cu chiriasul si acesta i-a spus ca nu ii permite accesul in imobil. Mi-a trimis un sms in care imi scrie ca sa vin eu sa verific daca vreau - omul stiind ca eu nu locuiesc in romania. il contactasem si eu sa ii spun ca trece X, iar omul pare vizibil "deranjat". cum pot sa procedez in aceasta situatie..
in contract scrie ca omul trebuie sa permita accesul proprietarului sau delegatului acestuia periodic ca sa verifice starea apartamentului.
Va rog un sfat urgent! Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2014
morikko, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 20:26, 5 Iunie 2014
morikko a scris:

daca la data stabilita pentru vizita- notificata in scris chiriasului- acesta nu este de gasit la locuinta sau nu deschide usa, reprezentatul poate intra in imobil ca sa verifice starea acestuia sau nu poate decat daca ii permite chiriasul.

Ceea ce aţi scris mai sus constituie o afirmaţie sau o întrebare?

Dacă e întrebare, răspunsul este nu.

Dacă e afirmaţie, răspunsul este acela că fapta ar constitui violare de domiciliu. Vorba lui u.b.i.k. - faceţi cum doriţi.
Sunteti propietar pe imobil , respectiv apartament .
Dar drepturile chiriasilor este asemanator cu cel al propietarului.
Nimeni nu are voie sa patrunda in spatiul inchiriat fara mandat.
Am stat cu chirie la persoane fizice 17 ani , diferite locuinte , si n-am fost deranjat exact pt faptul ca imi stiam drepturile ca , chirias ...
Daca partile sunt de buna credinta si bine intentionate, cam indiferent ar fi continutul contractului de inchiriere. Insa, deoarece sunt fel si fel de oameni, nu strica redactarea unui contract mai ca lumea.
Si eu am chiriasi si pot spune ca nu am avut probleme deosebite. E adevarat ca, spre exemplu, am stabilit de comun acord, ca proprietarul sau mandatarul acestuia are acces in imobil oricand considera acest lucru necesar, cu instiintarea prealabila a chiriasului. In cazuri exceptionale, chiar fara anuntare prealabila, etc...
Ultima modificare: Joi, 5 Iunie 2014
ContSters44758, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scap de chiriasul asta in mod legal si fara probleme ? cozsmin2 cozsmin2 Buna ziua, In 2019 ,am inchiriat apartamentul cuiva din alta localitate cu contract de inchiriere . Mentionez ca am declarat la ANAF contractul In ... (vezi toată discuția)
Ce fel de interpretare se poate da bucurescu bucurescu buna ziua, vin cu urmatoarea problema : am inchiriat o casa cu 3 camere unei persoane juridice. Acum 2 ani, in anul 2007, respectivul patron a ridicat in ... (vezi toată discuția)
Acces in apartament ANONIM555 ANONIM555 dupa moarte mamei am locuit o vreme cu tatal meu,apoi m-am intors la familei eu acum locuiesc in bucuresti si tata in gl ,ulterior tata s-a recasatorit si a ... (vezi toată discuția)