Buna seara, am si eu o mare problema. Am un perete exterior ce da in curtea vecinului, acesta nu ma lasa sa o izolez, peretele s-a crapat, am igrasie, mucegai si ciuperci, atat in camera cat si in baie. Am incercat sa vorbesc cu el pe cale amiabila si nu am reusit. Si pe langa asta, pe exterior, in curtea lui, lipit de peretele meu este o rogojina de papura ce mentine umezeala si cu toate ploile astea toata apa imi intra in casa. Nu mai spun ca tot lipit de peretele pe care este rogojina este si un gratar ce creste riscul de incendiu. Va rog frumos ajutati-ma! Ce trebuie sa fac sa nu raman fara acasa? Nu pot ajunge la nicio discutie cu el!
Stati ca nu-i chiar asa... Casa are un calcan, toate reparatiile se fac in curtea vecinului care este proprietar, deci in mod normal cred ca aveti nevoie de acordul lui. Ca sa nu mai zic ca o izolatie (polistiren) o construiti pe terenul vecinului luand din latimea curtii lui 5-12cm, si atunci este indreptatit sa nu va dea voie. Dupa parerea mea aveti dreptul sa faceti lucrari de consolidare si reparare a tencuielii pentru a aduce zidul la starea initiala, fara a depasi limita initiala a casei. Adica nu plasa de sarma si ciment, nu termoizolatie.
Apropo, legat de un caz similar, vecinul are voie sa cimenteze curtea mea in dreptul casei lui ca sa-si protejeze proprietatea si sa-mi scoata florile (maxim arbusti, nu arbori cum este prevazut in CC)?