avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Procedura de insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Procedura de insolventa

pe data de 15.05.2014 am depus cerere pt insolventa cu reorganizare .pe 03.06.2014 a avut loc prima infatisare .nu stim cand ni se va proba cererea insa administratorul judiciat a spus ca planul de reorganizare se depune la 30 zile dupa afisarea tabelului .din pacate nu vrea sa faca planul de reorganizare dar nici nu mi-a dat detalii sa stiu ce trebuie sa cuprinda acest plan .va rog sa ma ajutati cu un model sau macar sa imi spuneti pt care ani trebuie sa fac planul ?2013 real 2014 estimat pana cand ?trei sau cinci ani ?firma are obiect activitate productie -fabrica tamplarie lemn si vinde produsul finit .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 09:21, 6 Februarie 2015
Planul de reorganizare se propune si practic se scrie in conditiile art.94 din Legea insolventei, de catre cei care au interes si sunt nominalizati acolo, daca nu, se va trece la faliment. Deci daca aveti interes (administratorul judiciar, nu are sigur) trebuie sa va apucati de scris. Aici sunt doua solutii practice, ori il scrieti dvs. ori platiti pe cineva sa o faca, caci este ceva de munca. Sincer "model" nu o sa gasiti pe net, sau chiar daca gasiti el trebuie facut pentru firma dvs. Planul se face in principiu pentru 3 ani in conditiile art.95 din lege.
multumesc pt incurajari .:)
sa inteleg ca planul trebuie sa il fac din data afisarii tabelului de creante pe o perioada de trei ani si ca acest plan trebuie sa aiba inclus si acest tabel ?Adica ,daca tabelul este afisat in luna iulie cu acea luna trebuie sa incep planul de reorganizare ?Ca sa incep sa lucrez la el nu am cum din cauza acestui tabel ?Raman valabile datoriile trecute in cerere sau le actualizez la data aprobarii ?datoriile din cerere sant la 30.04.2014
sant in necunostinta de cauza in probleme de insolventa .
adrianabresug a scris:

sa inteleg ca planul trebuie sa il fac din data afisarii tabelului de creante pe o perioada de trei ani si ca acest plan trebuie sa aiba inclus si acest tabel ?

In termen de 30 de zile de la afişarea tabelului definitiv de creanţe, cu condiţia formulării, potrivit art. 28, a intenţiei de reorganizare, dacă procedura a fost declanşată de acesta, şi potrivit art. 33 alin. (6), în cazul în care procedura a fost deschisă ca urmare a cererii unuia sau a mai multor creditori.
Atentie tabelul definitiv, nu preliminar. Eu nu stiu in ce faza sunteti dvs.



adrianabresug a scris:

Adica ,daca tabelul este afisat in luna iulie cu acea luna trebuie sa incep planul de reorganizare ?

Care tabel? Preliminar, definitiv sau definitiv consolidat?



adrianabresug a scris:
Raman valabile datoriile trecute in cerere sau le actualizez la data aprobarii ?datoriile din cerere sant la 30.04.2014

Atentie !! Tabelul de creante (oricare ar fi el), datoriile aparute dupa deschiderea procedurii, etc, sunt treaba administratorului judiciar. In plus tabelul definitiv (cel care va rebuie dvs. de fapt) se publica si in buletinul insolventelor, deci aveti acces la el.
Planul de reorganizare (care trebuie sa cuprinda intre altele: prezentarea generala a societatii, prezentarea pasivului - asa cum este trecut in tabelul definitiv, prezentarea activului, obiectivele si masurile de punere in aplicara a planului de reorganizare, date contabile si de bilant cu pivire la firma respectiva, etc) il puteti face si dvs. (daca va pricepeti).
Dar va spun sincer, daca nu va pricepeti nu veti gasi raspuns pe net la aceste nelinisti, caci este o munca nu foarte grea dar destul de laborioasa, mai ales daca nu ati mai facut asa ceva.


buna ziua ,am inceput sa lucrez la planul de reorganizare pasii facuti :
1.cadrul legal
2.scopul planului
3.prezentarea generala si principiile planului - cauzele care au dus la nevoia insolventei cu reorganizare ,situatia financiara si evolutia acesteia din ultimii trei ani adica 2011.2012.2013 din care rezulta regresul financiar ,activul pasivul analiza patrimoniului lichiditatii - aferent acestor ani (2011.2012.2013)
4.plan de reorganizare -masuri pt punere in aplicare ,restructurare .
Urmeaza fluxul de numerar,bugetul ,programul de plata care le voi face pe baza tabelului de creante definitiv pt urmatorii trei ani .
Credeti ca e bine cum am inceput ?

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii angajator in insolventa uncetatean8 uncetatean8 Buna seara, Am lucrat cu Contract de munca la o firma aflata in insolventa. Procedura de insolventa a fost declansata inainte de a ma angaja acolo. Firma ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii curente corstef corstef pentru datoriile curente (exceptand creanta din tabel) pe care societatea aflata in reorganizare le are fata de un creditor, se poate intenta actiune de ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale firma insolventa iuliana Dragoi iuliana Dragoi Buna ziua, Firma la care am lucrat a intrat in insolventa, a doua zi dupa declararea oficiala a insolventei si-a mutat o mare parte din salariati pe alta ... (vezi toată discuția)