avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Convocare comisie disciplina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Convocare comisie disciplina

Buna ziua. As dori sa stiu daca, in situatia in care am facut o convocare in scris pentru o cercetare disciplinara, iar confirmarile mi-au venit pe mail de la toate persoanele implicate, pot afirma ca totul este in regula si ca am respectat legea?
Pentru orice raspuns primesc, as dori, va rog tare mult si temeiul legal.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: catalina77 , utilizator 20:24, 4 Iunie 2014
La ce doriti dvs nu prea exista baza legala, mai ales plecand de la modul cum s-a facut convocarea.

Salariatul care va fi cercetat disciplinar cum a fost convocat ?
Salariatul cercetat a fost convocat si prin telefon (nu este din Bucuresti) si adresa de convocare oficiala I-a fost trimisa pe e-mail, scanata.
Codul Muncii prevede ca, in vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat in scris de persoana imputernicita de catre angajator sa realizeze cercetarea, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii.

Prin urmare, convocare poate fi efectuata numai scris , nu telefonic sau prin posta electronica.
Problema nu apare de la cel convocat, ci de la persoanele care au fost invitate la discutii. Au fost de acord sa vina sa povesteasca evenimentele si confirmarea lor a fost prin e-mail. Acum, persoanele respective vor sa conteste procedura. Au dreptul sa faca acest lucru?
Multumesc
Daca au fost de acord, nu prea vad oportunitatea contestarii .
Legea se refera numai la cel cercetat disciplinar , nu si la celelalte persoane participante.

Alte discuții în legătură

Convocarea salariatului la cercetarea disciplinara lavinia_buciumas lavinia_buciumas Buna ziua!!! In convocarea pentru cercetarea disciplinara a unui salariat a fost folosita exprimarea **sunteti convocat sa va prezentati pana cel tarziu la ... (vezi toată discuția)
Desfacere disciplinara cim remuspr remuspr Bună ziua ! Vă rog să mă ajutați cu o opinie în următoarea problemă : Am declanșat procedura cercetării disciplinare asupra unui salariat care ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara pap pap Un angajat a primit un document în care scrie asa În vederea demarării procedurii de cercetare disciplinara ca urmare a rapoartelor declarațiilor depuse ... (vezi toată discuția)