avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deducere pe cheltuieli
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deducere pe cheltuieli

buna seara , daca am o facura in val de 1500 ron sa zicem ca e investitie un laptop si o bag pe cheltuieli cat se deduce din facura , adica ce suma numai platesc la stat ? cat la tva si cat la impozitul pe profit ?
Cel mai recent răspuns: iancuveronica , utilizator 19:14, 17 Iunie 2014
Daca inregistrati pe cheltuieli achizitionarea unui laptop in valoare de 1500 lei se va plati mai putin o suma de 1500 x 16% = 240 lei.
si minus 24 % tva nu ? dar din care suma se mai deduce si tva din 1500 sau din 1260
e 1500 de lei cu tot cu tva?
da
Achizitionati un obiect de inventar,deci ,cheltuiala este deductibila suta la suta,adica pe cheltuiala treceti 1209,67 lei si tva 290,32. Daca sunteti platitor de tva il veti deduce din cel colectat,daca nu aveti colectat va fi tva de recuperat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate RobertR RobertR Buna ziua, Printre altele tin contabilitatea la un SRL cu 4 asociati si nici un angajat. Pana acum administratorul a achizitionat 3 laptopuri pe care le-am ... (vezi toată discuția)
Un mixt de neintelegeri in infiintarea srl-ului meu!! Fatjon Fatjon Sunt nou inscrisa in forum si asta pt ca urmeaza sa imi deschid un SRL cu domeniu principal de activitate editarea periodicelor, ziarelor si revistelor, mai pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea unor facturi din 2006 tatiana1 tatiana1 Verificand soldurile impreuna cu un furnizor am constatat ca din evidentele noastre lipsesc doua facturi una marfa una ambalaj din 2006.La inventar nu am ... (vezi toată discuția)