avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am lovit un pieton pe dupa refugiul de tramvai
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am lovit un pieton pe dupa refugiul de tramvai

Buna seara ! Am o problema, in data de 27.05.2014 conduceam un autoturism prin statia de tramvai "Piata Domenii" din directia Turda catre 1 Mai pe la capatul refugiului un pieton a coborat dupa refugiu moment in care l-am lovit cu partea dreapta a vehiculului mai exact mi s-a rupt oglinda laterala dreapta, am oprit imediat iar exact acolo era un echipaj de sectie care a sunat la ambulanta, specific ca eu mergeam usor pe linia de tramvai si vazusem ca se facuse verde la masini imi continuam drumul catre intersectie. Dupa lovitura m-am dus sa vad ce face victima si l-am intrebat daca are nevoie de ajutor, daca poate sa se ridice, el reprosandu-mi ca tocmai isi operase piciorul drept si acum i l-am rupt si pe stangul, ca eu aveam rosu la semafor si el verde, sa nu il ating si erea foarte inversunat contra mea si mai putin spunea ca il doare ceva, acest lucru bagandu-ma la idei. A venit o ambulanta si l-a transportat la spitalul Elias, eu ramanand la locul faptei sa astept circulatia sa faca masuratori si poze. a venit politia a facut ce trebuia, am suflat rezultatul fiind zero, dupa care am plecat la spitalul Elias impreuna cu politia. Acolo mi-au luat o proba de sange, si totodata afland despre victima ca i-au pus piciorul in ghips si l-au trimis acasa, unde l-au diagnosticat cu ruptura de femur. Tot in acea zi dar mult m-ai tarziu am dat declaratia cum s-a intamplat si mi s-a retinut permisul de conducere dandu-mi dovada cu drept de circulatie 15 zile urmand sa o prelungesc pana la terminarea cazului. Dupa o zi m-am dus la victima la servici, ca la locul faptei am aflat ca el lucreaza la o firma chiar vis-a-vis de Piata Domenii, de unde deducand ca a vrut sa traverseze strada, acolo am gasit o doamna care lucra la un etaj mai sus de victima si a spus ca il stia doar din vedere si a spus sa merg la seful lui sa vorbesc cu el, seful lui nu era dar doamna i-a lasat pe birou sefului un bilet cu numele si numarul meu de telefon. Dupa o saptamana sunt sunat de victima care ma i-a tare de la inceput cum ca ce vreau, ce vreau sa vorbesc cu el, ca ne vedem la tribunal, si imi spune povestea schimbata acum , spunne ca : eu vroiam sa traversez si s-a pus culoarea rosie si m-am urcat pe scoarul de tramvai, de unde ai venit tu cu masina si m-ai luat cu oglinda si mi-ai rupt piciorul" si tot asa ca ne vedem la tribunal el stie ce are de facut ca are un prieten care tot asa a dat peste un pieton si ne vedem la tribunal.
Va rog insistent sa imi spuna cineva cam cum pot sa scap de aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 13:24, 6 Iunie 2014
Aveti 2 variante
Fie incercati sa va intelegeti cu victima,fie daca pretentiile acestui sunt netemeinice ,ramane sa solutionati in instanta
Cum adica conduceati "prin statia de tramvai"? Erati pe calea de rulare a tramvaiului?
Nu aveati voie sa circulati pe linia de tramvai.
Problema culorii semaforului este destul de greu de clarificat. Ma refer la existenta unor eventuali martori care pot fiecare in felul lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semafor verde pentru autoturisme si rosu pentru pietoni pe aceasi directie de mers ciucur ciucur Buna Ziua! Ajungand intr.o intersectie mare am schimbat directia de mers spre dreapta pe culoarea verde a semaforului(pt auto) .In acelasi timp un pieton a ... (vezi toată discuția)
Retinere permis mmsavu mmsavu Buna Ziua Anul trecut am fost implicat intr\'un accident rutier soldat cu vatamare de persoana asa cum scrie si pe dovada ulterior data la fata ... (vezi toată discuția)
In legatura cu un accident pe trecere pietoni nanuc nanuc Veneam dinspre serviciu spre casa, pe banda a treia. Pe banda a doua la o anumita distanta era un autoturism \"scoala\" care a oprit brusc la trecerea de ... (vezi toată discuția)