avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Studii Inspector Securitate si Sanatate in Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Studii Inspector Securitate si Sanatate in Munca

Buna seara!
Lucrez la o societate in functia de operator calculator si de curand am absolvit un curs de Inspector SSM-90 de ore. Nu am absolvit facultatea inca, deci nu am studii superioare, dar am studii liceale tehnice. Se poate sa mi se schimbe functia in Inspector SSM?
Va rog mult sa ma ajutati!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 1 Iulie 2011
Normă metodologică Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 882 din 30/10/2006 de aplicare a prevederilor Legii securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006
Art. 48. - (1) Cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă corespunzătoare nivelului de bază sunt:
a) studii în învăţământul liceal filiera teoretică în profil real sau filiera tehnologică în profil tehnic;
b) curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu conţinut minim conform celui prevăzut în anexa nr. 6 lit. A, cu o durată de cel puţin 40 de ore.
(2) Nivelul de bază prevăzut la alin. (1) se atestă prin diploma de studii şi certificatul de absolvire a cursului prevăzut la alin. (1) lit. b).
Cu alte cuvinte da, daca angajatorul este de acord si ii profita aceasta schimbare de functie.
Pe diploma de absolvire a cursului, este trecut COR ? Redau codurile de SSM, verificati pe diploma

315206
Tehnician protectia muncii


(Subgrupa majora 31, Grupa minora 315, Grupa de baza 3152)
Nivelul de instruire: 3 (studii medii sau postliceale)

315207
Tehnician conditii de munca si securitate

(Subgrupa majora 31, Grupa minora 315, Grupa de baza 3152)
Nivelul de instruire: 3 (studii medii sau postliceale)
3152
Inspectori pentru protectia si igiena muncii si controlori de calitate


(Subgrupa majora 31, Grupa minora 315)
Nivelul de instruire: 3 (studii medii sau postliceale)
Descriere
Inspectorii pentru protectia si igiena muncii si controlorii de calitate instruiesc reprezentantii intreprinderilor in vederea aplicarii normelor si reglementarilor legale in vigoare, cu privire la securitatea muncii si mediului de munca; inspecteaza locurile de munca pentru a se asigura ca mediul de munca, masinile si echipamentul corespund normelor si reglementarilor legale; se informeaza prin contacte directe, observari sau alte mijloace, asupra conditiilor de munca si riscurilor de accidente; verifica respectarea normelor de securitate a muncii; inspecteaza locurile de productie, prelucrare, depozitare si vanzare a produselor, pentru a se asigura ca sunt respectate normele si reglementarile specifice;

241204 Inspector de specialitate protectia muncii
Inspector de specialitate protectia muncii


(Subgrupa majora 24, Grupa minora 241, Grupa de baza 2412)
Nivelul de instruire: 4 (studii superioare)

Descriere

Denumirea ocupatiei a fost modificata prin Ordinul MMFES 238/2008 si Ordinul INS 282/2008, din Inspector protectia muncii, in Inspector de specialitate protectia muncii.

Conform normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006 (art. 16 alin 1, c) si art. 55), nivelul de baza este prevazut pentru administratorii care isi asuma atributiile specifice in domeniul securitatii si sanatatii in munca si pentru reprezentantii lucratorilor cu raspunderi specifice.
Pentru a asigura activitatea de lucrator desemnat SSM trebuie cerintele pentru nivelul mediu, adica:
"ART. 49
(1) Cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în munca corespunzătoare nivelului mediu sunt:
a) studii în învăţământul postliceal în profil tehnic;
b) curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în munca, cu conţinut minim conform celui prevăzut în anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel puţin 80 de ore.
(2) Nivelul mediu prevăzut la alin. (1) se atesta prin diploma de studii şi certificatul de absolvire a cursului prevăzut la alin. (1) lit. b)."
Din punctul meu de vedere, dvs indepliniti conditiile. Daca si angajatorul e de acord, nu vad nici o problema.

Cf Clasificarii Ocupatiei din Romania:
Cod COR 315219 - Inspector in domeniul securitatii si sanatatii in munca (Ocupatie introdusa prin prin Ordinul 170/2008 MMFES.).
Buna ziua! Am nevoie de un model de Ordin cu privire la numire in functie - Inspector SSM. :help:

Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Inspector ssm vs tehnician ssm apetra apetra Lucratorul nostru desemnat are certificat de absolvire, cursuri 80 ore, program perfectionare pt ocupatia inspector SSM, cor 315219, facut in 2009. Modificat ... (vezi toată discuția)
Securitate si sanatate in munca - Elibet - Elibet Nu ati auzit de vreo modificare a Legii 319/2006???? Nu vi se pare absurd ca doar inginerii pot fi inspectori SSM (nivelul superior)? Mi se pare ca e foarte ... (vezi toată discuția)
Salariu inspector protectia muncii Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Care este salariul minim pentru un Inspector protectia muncii cu studii postliceale? (vezi toată discuția)