avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... securitate si sanatate in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

securitate si sanatate in munca

Nu ati auzit de vreo modificare a Legii 319/2006????
Nu vi se pare absurd ca doar inginerii pot fi inspectori SSM (nivelul superior)? Mi se pare ca e foarte restrictiva din acest punct de vedere, si sunt convinsa ca exista juristi, economisti care fac aceasta meserie de ani buni, si poate chiar mai bine decat unii ingineri.
Daca in HG 1425 scrie ca nivelul superior de pregatire in domeniul SSM reprezinta: studii superioare tehnice, etc. Dupa parerea dvs, domnilor avocati, care sunt alea studii superioare tehnice? E considerat masteratul in domeniul tehnic - studii superioare?
Cel mai recent răspuns: Octavia Turbatu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:51, 10 Aprilie 2009
Citez din articolul mentionat mai sus:
"Dupa cum se observa, noua lege nu utilizeaza denumiri precum „inspector de protectie a muncii“, „sef de protectia muncii“ etc. ci, in mod generic, legea prevede termenul de „lucrator desemnat“ sau, dupa caz, „lucratori desemnati“ pentru a defini acele persoane desemnate de angajator pentru a se ocupa de activitatile de protectie si de activitatile de prevenire a riscurilor profesionale din intreprindere. "
Am intalnit persoane care au facut cursul de nivel mediuu, si se recomanda "inspector", asta pentru ca unele firme care organizeaza cursuri scriu pe diplome asa.
Din cate cunosc eu, daca nu ai studii superioare, dupa un stadiu de activitate in domeniu de 10 ani, poti face cursul superior. Sotul meu este inginer chimist, are curs superior si de evaluare SSM. A avut o oferta sa se ocupe de un santier, dar pentru ca nu avea fac. de constructii nu s-a putut angaja.
Daca te uiti in nomenclatorul meseriilor - COR-, exista codul 24104 - inspector de specialitate protectia muncii. Daca in cartea de munca ai acest cod, ai functia de inspector de protectia muncii.
n-am inteles, daca am studii juridic si fac un masterat in inginerie, obtin "studii superioare tehnice"?
elibet a scris:

Daca te uiti in nomenclatorul meseriilor - COR-, exista codul 24104 - inspector de specialitate protectia muncii. Daca in cartea de munca ai acest cod, ai functia de inspector de protectia muncii.


COD COR - SSM

315206
Tehnician protectia muncii

(Subgrupa majora 31, Grupa minora 315, Grupa de baza 3152)
Nivelul de instruire: 3 (studii medii sau postliceale)

315207
Tehnician conditii de munca si securitate

(Subgrupa majora 31, Grupa minora 315, Grupa de baza 3152)
Nivelul de instruire: 3 (studii medii sau postliceale)

3152
Inspectori pentru protectia si igiena muncii si controlori de calitate

(Subgrupa majora 31, Grupa minora 315)
Nivelul de instruire: 3 (studii medii sau postliceale)
Descriere
Inspectorii pentru protectia si igiena muncii si controlorii de calitate instruiesc reprezentantii intreprinderilor in vederea aplicarii normelor si reglementarilor legale in vigoare, cu privire la securitatea muncii si mediului de munca; inspecteaza locurile de munca pentru a se asigura ca mediul de munca, masinile si echipamentul corespund normelor si reglementarilor legale; se informeaza prin contacte directe, observari sau alte mijloace, asupra conditiilor de munca si riscurilor de accidente; verifica respectarea normelor de securitate a muncii; inspecteaza locurile de productie, prelucrare, depozitare si vanzare a produselor, pentru a se asigura ca sunt respectate normele si reglementarile specifice;

241204 Inspector de specialitate protectia muncii
Inspector de specialitate protectia muncii

(Subgrupa majora 24, Grupa minora 241, Grupa de baza 2412)
Nivelul de instruire: 4 (studii superioare)
Descriere
Denumirea ocupatiei a fost modificata prin Ordinul MMFES 238/2008 si Ordinul INS 282/2008, din Inspector protectia muncii, in Inspector de specialitate protectia muncii.

:yes:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inspector ssm vs tehnician ssm apetra apetra Lucratorul nostru desemnat are certificat de absolvire, cursuri 80 ore, program perfectionare pt ocupatia inspector SSM, cor 315219, facut in 2009. Modificat ... (vezi toată discuția)
Studii inspector securitate si sanatate in munca mirela_lmc mirela_lmc Buna seara! Lucrez la o societate in functia de operator calculator si de curand am absolvit un curs de Inspector SSM-90 de ore. Nu am absolvit facultatea ... (vezi toată discuția)
Salariu inspector protectia muncii Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Care este salariul minim pentru un Inspector protectia muncii cu studii postliceale? (vezi toată discuția)