avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Receptia finala a demolarii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Receptia finala a demolarii

Buna ziua. Rog pe cei ce au cunostinte in domeniu sa ma ajute cu un raspuns la intrebarea: este necesar ca, din comisia de receptie, la receptia finala a demolarii unui corp de scoala sa faca parte si un reprezentant al Inspectoratului de Stat in Constructii? Va multumesc pt. ajutor.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:20, 7 Iunie 2014
In HG nr. 444/ 28.05.2014 pentru modificarea si completarea HG nr. 273/ 1994 privind Regulamentul de receptie lucrari de ctii. si instalatii se mentioneaza:
"In termen de 3 zile de la data primirii comunicarii, investitorul are obligatia sa notifice Inspectoratul de Stat in Constructii – I.S.C. in vederea desemnarii unui reprezentant al acestuia in comisia de receptie.
Inspectoratul de Stat in Constructii – I.S.C. va comunica, in cazul participarii, desemnarea reprezentantului acestuia in comisia de receptie in termen de 3 zile de la primirea notificarii.
Comisiile de receptie pentru constructii si pentru instalatiile aferente acestora se vor numi de catre investitor si vor fi alcatuite din cel putin 5 membri. Dintre acestia, obligatoriu vor face parte un reprezentant al investitorului, un reprezentant al administratiei publice locale pe teritoriul careia este situata constructia, iar ceilalti vor fi specialisti in domeniu, dintre care unul poate fi din partea Inspectoratului de Stat in Constructii – I.S.C.
Pentru constructiile din categoria de importanta exceptionala, avand in vedere gradul de risc sub aspectul sigurantei, destinatia, modul de utilizare, complexitatea si volumul lucrarilor care fac obiectul receptiei, comisiile de receptie vor fi alcatuite din cel putin 7 membri, numarul de specialisti fiind de minimum 5, dintre care unul este reprezentantul Inspectoratului de Stat in Constructii – I.S.C.
Reprezentantii executantului si ai proiectantului nu pot face parte din comisia de receptie, acestia avand calitatea de invitati.
Pentru obiectivele de investitii finantate din fonduri publice, precum si pentru obiectivele de investitii constand in constructii incadrate in categoria de importanta A – „exceptionala“ si B – „deosebita“, indiferent de sursele de finantare ale acestora, prezenta reprezentantilor Inspectoratului de Stat in Constructii – I.S.C. in calitate de membri ai comisiilor de receptie este obligatorie."
Trebuie sa notificati ISC in vederea desemnarii unui reprezentant.
Daca demolarea vechii scoli se realizeaza din fonduri publice, din componenta comisiei de receptie va face parte si un reprezentant al ISC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data comunicare decizie ? oanaportar oanaportar Vă rog să mă ajutați cu un răspuns. Directorul instituției noastre publice vrea să dea o decizie de numire a unei comisii de recepție finală a ... (vezi toată discuția)
Numarul membrilor intr-o comisie ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va solicit ajutorul privind urmatoarea problema: Potrivit HG nr. 273 din 14 iunie 1994, actualizată, privind aprobarea Regulamentului de ... (vezi toată discuția)
Receptie santier ,regie proprie ili47 ili47 Nu stiu cand se poate face ,receptia ? la primaria ,la urbanism m-i s-a spus ca numai dupa terminarea drumului de acces , dupa realizarea instalatiilor ,ect ... (vezi toată discuția)