avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... coproprietari obligatii si drepturi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

coproprietari obligatii si drepturi

buna ziua am o intrebare locuiesc intr-o casa duplex in care suntem doi coproprietari doresc sa fac dezmembrare si sa devin proprietar pe partea mea de casa dar celalalt coproprietar nu doreste acest lucru cum procedez in acest caz ? multumesc
Cel mai recent răspuns: teodorescug , utilizator 11:55, 8 Iunie 2014
In baza legislatiei in vigoare in Romania, nimeni nu poate fi obligat sa ramana in co-proprietate (proprietate comuna), daca nu doreste aceasta.
Proprietatea comuna obişnuită are o existenţă limitată în timp, adică are caracter temporar, deoarece oricare dintre proprietari poate cere ieşirea din coproprietate prin partaj.
Dreptul de a cere ieşirea din această stare este imprescriptibil (nu încetează prin nefolosirea lui într-un anumit termen).
multumesc pentru raspuns deci nu am nevoie de acordul lui mai exact de semnatura lui atunci cand cer dezmembrarea terenului ?
Daca faceti iesirea din indiviziune pe cale amiabila (la Notariat) aveti nevoie.
Daca faceti iesirea pe cale actiunii in instanta - nu aveti nevoie
ok va multumesc mult pt raspuns .sanatate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co-proprietarul poate vinde sau dona ? marshanna marshanna Buna ziua. Am in coproprietate dupa o mostenire un imobil. Vreau sa intreb daca este legal ca partea mea sa o vand unui tert FARA instiintarea sau aprobarea ... (vezi toată discuția)
Teren executat silit claudel1982 claudel1982 BUNA ZIUA As dori sa/mi raspundeti la cateva intrebari: se vinde cota parte de 3/8 dintr-un teren executat,teren care are 2 coproprietari si care nu e ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei cote dintr-un apartament Remus_Rares Remus_Rares Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu o informatie. Daca detin in coproprietate 87% dintr-un apartament, pot sa imi vand partea mea? Ce putere are asupra ... (vezi toată discuția)