avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Despre reabilitare și nedemnitatea de a fi avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Despre reabilitare și nedemnitatea de a fi avocat

O persoana minora condamnata pentru o infractiune cu intentie, in speta de furt calificat, condamnata la un an si jumatate cu suspendare, dupa implinirea termenului, si dupa reabilitarea de drept, mai exista nedemnitatea din Legea 51/1995 articolul 13 ? Poate persoana in cauza sa participe la examenul de primire in Barou? De asemenea este acesta obligat sa prezinte dezicia de condamnare sau sa faca dovada reabilitarii sau doar sa prezinte un cazier ??
Conform articolul 133 privind efectele reabilitarii ''Reabilitarea face să înceteze decăderile şi interdicţiile, precum şi incapacităţile care rezultă din condamnare.'' inteleg teoretic insa practic care ar fi realitatea? Cunoasteti dumneavoastra cazuri ale unor persoane reabilitate care practica dreptul?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 20:43, 8 Iulie 2014
woaw...de la furt calificat la avocat :)
ti se cere cazierul si acesta trebuie sa fie curat
deci sa inteleg ca doar cazierul trebuie sa fie curat ? nu se cere declaratie, sau prezentarea sentintei de condamnare sau a celei de reabilitare?
Esenta reabilitarii este aceea de a sterge cu totul efectele condamnarii. Altfel, de ce ar mai exista?
Mai ales in cazul unei infractiuni savarsite in perioada minoritatii, pentru care intervine reabilitarea de drept...In fata societatii, reabilitatul trebuie sa aiba acelasi statut cu cel al unei persoane niciodata condamnate. Succes la examen!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier penal andra-celia andra-celia in cazul persoanelor condamnate anterior cu sentinta definitiva cu executare dar reabilitate de drept ulterior executarii se poate spune ca,cazierul este ... (vezi toată discuția)
Caz de nedemnitate alexxmarginean alexxmarginean Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns, am fost condamnat pt savarsirea infractiunii de vatamare corporala grava, mi-a trecut termenul de incercare prin ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare mir52 mir52 daca exista condamnare definitiva cu suspendare , neavand antecedente , poate aparea in cazier? daca aceasta persoane face facultatea de drept , i-ar afecta ... (vezi toată discuția)