avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoatere copil minor din tara pentru studii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoatere copil minor din tara pentru studii

Buna ziua,

In urma divortului pe cale amiabila in fata notarului, eu si fostul sot "impartim" custodia copilului, adica eu il cresc si il intretin, iar fostul sot nu achita pensia alimentara si foloseste copilul doar atunci cand se plictiseste si doreste sa ne strice linistea.
Mi s-a propus sa plec din tara cu contract de munca pe perioada nelimintata, acest lucru impune mutarea copilului din romania in strainatate. Am adus la cunostinta tatalui acest aspect care se opune pe motiv ca nu-si mai poate vedea fiul pe care l-a vizitat din ian.2014 pana in prezent de maximum 4 ori, contorizat 4-5 ore in total. De asemenea am posibilitatea de a oferi loc de munca tatalui rauvoitor, de a lucra in aceeasi tara la o distanta de 150 - 200 km, acest neavand un serviciu stabil in Romania. Am rugamintea sa-mi spuneti pe ce alta cale, excluzand calea amiabila, pot lupta pentru drepturile fiului meu minor? Faptul ca tatal se opune inseamna ca acest copil va fi legat de Romania pana cand isi va putea exprima singur vointa??? Nu i se ingradesc astfel drepturile copilului la educatie, dezvoltare si libera circulatie in Europa? In cazul in care se impune un proces cam cat dureaza acesta? Nu as dori sa pierd contractul! Este o sansa atat pentru mine cat si pentru copilul meu de a duce o viata mai buna!

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:09, 10 Iunie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Ati divortat la notar sau in instanta?
~ Conținut șters la cerere ~
Probabil exercitati singura autoritatea parinteasca ,dc doamna are custodie comuna atunci nu va putea scoate copilul din tara fara acordul tatalui
Ultima modificare: Luni, 9 Iunie 2014
alexa_sidorencu, utilizator
da, este vorba despre custodie comuna. Ideea este ca fostul sot nu se intereseaza de copil, decat prin faptul ca suna o data la 2 saptamani si intreaba sec de copil dupa care incepe sa imi aduca injurii. Este suparat pe faptul ca eu reusesc sa-mi cladesc o viata si in lipsa lui si incearca sa tina acest copil pe loc demonstrandu-mi ca "nu fac ce vreau eu". Am explicat fostului sot inclusiv faptul ca poate veni la copil ori de cate ori doreste fara sa tinem cont programul stabilit. Eu doresc sa aiba legatura cu tatal lui dar nu doar cand acesta doreste, dupa bunul plac, cand suna el noi , adica eu si copilul trebuie sa ne dampeste cap toate planurile facute deoarece asa doreste fostul sot, tatal copilului. Copil va fi inscris la gradinita in Germania, plus ca in tara deja face cursuri de Limba Germana si Engleza, este un copil extrem de istet, lupt pentru interesele minorului. Chiar nu se poate demonstra ca acest om, numit tata foloseste copilul drept mijloc de razbunare?
Am fost crescuta de un tata minunat care si in ziua de azi se intereseaza de copii lui desi suntem mari si la casele noastre!!! Stiu cum trebuie sa fie un tata!

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Proces tutela comuna si domiciliu impotriva dorintei copilului radu67 radu67 Buna ziua, Situatie de fapt: -Sotia divortata si recasatorita(are un copil de aproape 12 ani la care are tutela exclusiva) -Actualul sot si-a gasit un loc ... (vezi toată discuția)
Custodie minor Isabela_bv Isabela_bv Sunt divortata insa inainte de a-mi fi expediata acasa sentinta de divort am apucat sa plec din tara, si nu am reusit sa merg sa pun stampila de definitiv si ... (vezi toată discuția)
Mama recasatorita in elvetia, tatal refuza sa dea spre crestere minora de catre mama si actuala familie. sanse de a obtine custodia doar mama? euioana10 euioana10 Salutare. Am divortat oficial acum un an la notar-neoficial eram despartiti de mult. Am o fetita de aproape 4 ani. M-am recasatorit recent in strainatate, voi ... (vezi toată discuția)