avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Pontaj ture 12/24
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Pontaj ture 12/24

Buna ziua,
Am un punct de lucru unde se lucreza in ture 12/24, 12/24 si a treia tura 12/48, conform ITM. La sfarsitul lunii, de exemplu, voi avea 156 de ore din care 104 de noapte, dar luna respectiva are 168. Intrebarea este: care va fi baza de calcul, 850 pentru cele 156 de ore lucrate efectiv, sau 850 pentru cele 168, cate are luna, chiar daca nu sunt intrunite? (Bineinteles, plus sporul de noapte.)
Daca ma poate ajuta cineva, multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 23:53, 13 Iunie 2014
Salariul minim se asigura pentru un programul normal de lucru lunar. Daca angajatul efectueaza mai putine ore de munca decat numarul de ore lucratoare ale lunii, salariul se va plati proportional cu orele lucrate.
Dar aveti si posibilitatea de a va folosi de art.122 alin.(3) din Codul Muncii.
Adica, puteti plati diferenta de ore de la 156 la 168 ca ore libere platite in compensare la
ore suplimentare care s-au efectuat ori se vor efectua in urmatoarele luni, ore pentru care trebuie oricum sa tineti evidenta.

Codul Muncii:

ART. 122
(1) Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile calendaristice după efectuarea acesteia.
(2) În aceste condiţii salariatul beneficiază de salariul corespunzător pentru orele prestate peste programul normal de lucru.
(3) În perioadele de reducere a activităţii angajatorul are posibilitatea de a acorda zile libere plătite din care pot fi compensate orele suplimentare ce vor fi prestate în următoarele 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore lucrate rak0770 rak0770 Un salariat lucreaza in ture. CUM SE FACE PONTAJUL SI CATE ORE II TREC IN STATUL DE PLATA tinand cont ca el lucreaza toata luna care are 168 ore lucratoare dar ... (vezi toată discuția)
Norma de munca lunara pentru o sectie de spital florincamelia florincamelia cum se determina numarul de ore suplimentare (lucrate in zile de sambata si dumunica) si cum se acorda liberele aferente acestor ore intr-o sectie de spital ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare si orelor lucrate in zile de sarbatoare legala naepot naepot Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu cum este legal sa se faca plata unui salariat care a realizat ore suplimentare si ore in zi de sarbatoare legala. Ex. luna ... (vezi toată discuția)