avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calugarul pus sub acuzatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calugarul pus sub acuzatie

Pote cineva sa ma ajute sa ies dintr-o enigma?sub ce acuzatie poate fi pus calugarul ce se face vinovat de moartea maicutei?Omor deosebit de grav este o prima varianta.alte solutii?
Cel mai recent răspuns: Nik , utilizator 19:43, 22 Septembrie 2005
cred ca se va ajunge la schimbarea incadrarii juridice in ucidere din culpa.
Ucidere din culpa???
Oricum, i-as da inchisoare pe viata sau saca am fi in SUA, moarte corecta, usoara si sigura.
Eu as spune omor cu intentie indirecta pentru ca a prevazut posibilitatea mortii victimei (a tinut-o nemancata o saptamana, a legat-o si i-a pus calus din prosop in gura) si chiar daca nu a dorit, a acceptat moartea maicutei
Bun.in mare masura sunt de acord.sub aspectul laturii subiective,as intari spunand ca a actionat cu intentie directa,la fel ca si maicutele,doar ca acolo se pune intrebarea daca au actionat in calitate de coautori sau ca si complici.
Dar este mai important sa facem incadrarea corecta a faptei savarsite...
Nu sunt in masura sa dau un raspuns din punct de vedere juridic, dar pot sa-mi exprim opinia si asta o sa fac: o consider crima fara nici o justificare umana; nu are nici un om dreptul de a luat viata altui om... exista spitale de psihiatrie pentru cei cu dereglari de comportament sau bolnavi psihici; a te comporta ca in evul mediu cand cunoasterea din acest punct de vedere era la un nivel foarte scazut fatza de acum, inseamna a fi cam pe acelasi nivel cu cel pe care il judeci si, mai mult, il condamni. In plus, poate cineva garanta ca intradevar cei care au savarsit fapta nu sunt ei insisi cei cu probleme? De aceea nu pot gasi o justificare logica a faptei si/sau motivelor. Oricum am vedea lucrurile, o crima ramane o crima.

Alte discuții în legătură

Puscarie sylvyutza_tava sylvyutza_tava pt crima cati ani pe poate da unui baiat de 18 ani.:((....el nu la omorat pe acel om.....a vrut doar sa vada dak a murit ...shi cum era omul cu fata in jos el ... (vezi toată discuția)
pentru a preintampina "criminalitatea" reintroducerea pedepsei cu moartea ar fi un remediu? Manole Dumitru Manole Dumitru In unele state din SUA pedeapsa cu moartea exista ca pedeapsa pentru unii criminali. La noi in Romania reintroducerea pedepsei capitale ar reduce numarul de ... (vezi toată discuția)
Ce fel de infractiune? nebunel18 nebunel18 Faptul de-a arunca cu o piatra dupa cineva, daca acesta din urma il omoara ce fel de omor este? Deoarece agresorul doar avea intentia de-al rani grav, ... (vezi toată discuția)