avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare ONG

Buna ziua,

. Sunt ceva ani de cand intentionam sa gasesc o modalitate de a infiinta un centru pentru a ajuta copiii care au dificultati in a urma studiile obligatorii insa, din diverse motive, am tot amanat-o.
Am citit recent un articol in care am gasit toti pasii de urmat in infiintarea unui ONG iar la formele juridice ale unui ONG le-am gasit ca fiind: asociatia, fundatia si federatia.
Intrebarea mea catre dumneavoastra este urmatoarea: In cazul in care creez acest ONG ca Asociatie voi putea desfasura acest tip de activitate si daca da, aceasta asociatie poate beneficia de donatii venite prin redirectionarea a 20% din impozitul pe profit?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 22:27, 7 Iulie 2014
Asociatiile si fundatiile pot primi sponsorizari de la societatile comerciale, platitoare de impozit pe profit respectand conditiile pe care le enumerati.
Si o asociatie poate desfasura o astfel de activitate?

Multumesc.
Da. Se pot desfasura de la simple activitati de consiliere pana la activitati mai laborioase. E bine ca sa studiati cam ce fac astfel de ong-uri in prezent, sa atrageti in ong de la simplii voluntari dar si persoane cu pregatire de specialitate pe care e posibil sa trebuiasca sa-i angajati cu contract de munca. Estimati si care ar fi costurile ulterioare infiintarii pentru fiecare copil raportate la ce servicii doriti sa oferiti. Interesati-va si despre conditiile legale care se impun a fi respectate pentru spatiul in care se desfasoara astfel de activitati. E pacat sa incepeti si peste cateva luni sa nu mai puteti continua din lipsa de fonduri.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
1. Forma de organizare - Asociatie Umanitara/ Filantropica (OG 26/2000); 2. Veniturile asociatiei provin, printre altele, si din: donatii, sponsorizari in conditiile legii.

Alte discuții în legătură

Redirectionare impozit 2%, din impozit peroane fizice si 20% din impozitul pe profit a persoanelor juridice andreeeana andreeeana Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati!!! O persoana fizica, adulta, cu handicap accentuat, are voie sa primeasca donatii, redirectionarea impozitului pe ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociație /ong care sa sprijine sportivii Ana Corina P Ana Corina P Infiintare asociatie Buna ziua. Vă rog mult să mă ajutați cu o informație. Sora mea are 14 și este sportiva, joaca tenis de performanta. De a lungul ... (vezi toată discuția)
Ong vrea să ofere bani unei persoane fizice. care e forma legală: sponsorizare sau donație? alex__ alex__ Buna ziua! Intrebarea este daca din punct de vedere legal ONG-urile au voie sa faca sponsorizari (catre o persoana fizica) sau doar firmele sunt cele ... (vezi toată discuția)