avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am intrat intr-o benzinarie pe linie continua si m-a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am intrat intr-o benzinarie pe linie continua si m-a oprit politia

buna ziua, am si eu o nelamurile, am intrat intr-o benzinarie pe linie continua sa alimentez ca mi s-a aprins becul si nu mai gaseam nicio alta benzinarie in urmatorii 32 km... in fata mea a mai intrat o masina tot pe linie continua si nu a oprit-o politia, pe mine in schimb m-a oprit si mi-a dat 9 puncte amenda si 6 penalizare. celalalt conducator nu a fost penalizat, ce cauze de castig am daca depun contestatie? va multumesc
Puteti formula plangere contraventionala in termen de 15 zile.
Prezentati procesul verbal de contraventie unui avocat pt. a primi sfaturi si lamuriri.
Acesta poate fi criticat pt. neindeplinirea conditiilor de fond si forma, chiar daca in fapt sunteti vinovata de savarsirea contraventiei. Aveati posibilitatea formularii de obiectiuni in cuprinsul acestui proces verbal.
Prima conditie sa existe sanse de castig este sa va exercitati dreptul de a face plangere.
alina-florentina a scris:

buna ziua, am si eu o nelamurile, am intrat intr-o benzinarie pe linie continua sa alimentez ca mi s-a aprins becul si nu mai gaseam nicio alta benzinarie in urmatorii 32 km... in fata mea a mai intrat o masina tot pe linie continua si nu a oprit-o politia, pe mine in schimb m-a oprit si mi-a dat 9 puncte amenda si 6 penalizare. celalalt conducator nu a fost penalizat, ce cauze de castig am daca depun contestatie? va multumesc

Deci ati calcat linia continua. Atunci ce doriti sa demonstrati ? Ca nu ati incalcat legea ?
Faptul ca un sofer din fata dvs. a facut aceeasi manevra interzisa nu are nici o relevanta.

Ati fi putut sa mergeti in fata si sa intoarceti unde nu mai era linie continua, apoi sa intrati in benzinarie fara probleme, facand o simpla manevra la dreapta.
legea este pentru toata lumea,nu??? de ce unii sunt penalizati si ceilalti nu? mie una nu mi se pare corect, da trebuia sa mai merg 15 km ca sa dau de linie discontinua..
In ce zona exista 15 km de linie continua??
intre focsani si buzau

cyan a scris:
In ce zona exista 15 km de linie continua??

1,5 km..scz..acum am vazut ca am scris gresit

dar mie nu mi se pare corect, legea este pt toata lumea..

mi-au gresit procesul verbal si o sa depun contestatie..
dupa mintea lor 6 x 85 = 765 lei.
mi-au dat 9 puncte amenda si 6 penalizare.. 9 puncte amenda x 85 lei este 765...dar 6x 85 cum au scris ei,niciodata nu o sa fie 765 lei..
da,corect am gresit,ce nu mi se pare corect este ca legea nu a fost aplicata pt toata lumea..

Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Accident auto Stefanmar Stefanmar Va scriu si eu întâmplarea unui prieten. La ora 24 Acesta se deplasa cu mașina Logan din direcția Nord spre Vest a orașului, undeva a ... (vezi toată discuția)
Retinere permis mariachi mariachi Buna ziua . As avea nevoie de un sfat . Astazi , 06.01.2008 am fost oprit de un echipaj de politie , pentru incalcarea liniei continue . Mentionez ca am intors ... (vezi toată discuția)