avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Competenta consiliilor judetene
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Competenta consiliilor judetene

In urma reformei in domeniul sanatatii, spitalele cu paturi au fost date in administrarea consiliilor judetene.In cazul in care un spital organizeaza achizitie publica pentru servicii de laborator, iar ofertantii nemultumiti sesizeza consiliul judetean cu privire la nerespectarea OUG 34/2006, reespectiv nu a castigat ofertantul cu pretul cel mai mic, consiliul judetean are competenta de a solutiona plangerea?
Cel mai recent răspuns: COSMIC 2078 , Consilier juridic 13:21, 20 Iunie 2014
NU.
vezi:
OUG 34/2006 actualizata 2013 Achizitii publice
CAPITOLUL IX - Soluţionarea contestaţiilor
SECŢIUNEA 1 - Dispoziţii generale
Art. 256
(1) În vederea soluţionării contestaţiilor pe cale administrativ-jurisdicţională, partea care se consideră vătămată are dreptul să se adreseze Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, cu respectarea prevederilor art. 256-2 şi 270-271.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2014
legalmgm, utilizator
Înainte de a se adresa Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, persoana vătămată notifică autoritatea contractantă cu privire la pretinsa încălcare a dispoziţiilor legale în materia achiziţiilor publice ART. 256^1. Notificarea a primit-o atat spitalul respectiv, cat si consiliul Judetean. Raspunde C.J. in solidar cu spitalul, sau nu are competenta asupra achizitiilor publice organizate de catre spital?
Sa reformulez: in cazul unei achizitii publice cu o valoare mai mica decat cea prevazuta la art. 16 din ordonanta 34 (achizitie directa), autoritatea contractanta are dreptul sa selecteze un furnizor de servicii care propune o valoare mai mare a serviciilor decat alti operatori competitori pe criteriul eficienei?
Daca procedura este achizitie directa conform art.19 din OUG34/206, autoritatea contractanta poate achizitiona direct serviciile de unde doreste. Criteriul eficientei ultizari fondurilor tine cont si de calitatea serviciilor , nu inseamna ca daca am luat cu cel mai mic pret este neaparat eficient .
In cazul invitarii mai multor societati unde a precizat modalitatea de departajare/evaluare si criteriul de atribuire, atunci este de discutat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oferte financiare egale Lizzette Lizzette Buna ziua, In cazul in care la o procedura de atribuire a unui contract avand criteriul de atribuire \"pretul cel mai scazut\" exista doua oferte cu acelasi ... (vezi toată discuția)
Achizitii -contestatie procedura anexa 2 b marice marice unde se contesta procedura de atribuire a unei achizitii publice de pe lista 2B din OUG 34/2006, cu o valoare mai mica de 125 000 euro, intrucat Consiliul pune ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice lavinia.serban lavinia.serban La o licitatie criteriul de atribuire a fost pretul cel mai scazut al Taxei de Servicii perceputa de operatorul economic. Unul dintre participanti a oferta in ... (vezi toată discuția)