avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... 15 zile de la primirea comunicarii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

15 zile de la primirea comunicarii

intr-un dosar in care am contestat decizia de concediere, partea adversa a facut cerere de apel prin care solicita instantei de apel schimbarea hotararii instantei initiale.

asa se face ca am primit pe 30 mai o comunicare de la curtea de apel, emisa pe 29 mai, in care se spune ca "in termen de 15 zile de la primirea prezentei comunicarii, sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de invoca exceptii, aveti obligatia de a depune intampinare. Depuneti documentele solicitate si inscrisurile doveditoare.... cf, art, 150 NCPC"

intrebarile sunt: cand expira cele 15 zile, sunt doar zile lucratoare?

partea adversa a prezentat in cerea de apel unele inscrisuri noi. pot cere instantei sa-mi admita noi probe care sa demonteze cererea de apel sau trebuie sa le atasez la intampinarea ceruta de instanta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:28, 11 Iunie 2014
Ultima zi de depunere a intampinarii este data de 16.06.2014.

C.proc.civ - art. 181: Calculul termenelor
(1) Termenele, in afara de cazul in care legea dispune altfel, se calculeaza dupa cum urmeaza:
1.cand termenul se socoteste pe ore, acesta incepe sa curga de la ora zero a zilei urmatoare;
2.cand termenul se socoteste pe zile, nu intra in calcul ziua de la care incepe sa curga termenul, nici ziua cand acesta se implineste;
3.cand termenul se socoteste pe saptamani, luni sau ani, el se implineste in ziua corespunzatoare din ultima saptamana ori luna sau din ultimul an. Daca ultima luna nu are zi corespunzatoare celei in care termenul a inceput sa curga, termenul se implineste in ultima zi a acestei luni.
(2) Cand ultima zi a unui termen cade intr-o zi nelucratoare, termenul se prelungeste pana in prima zi lucratoare care urmeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza termenul de 25 de zile pentru depunerea intampinarii? adriana dj adriana dj am primit acasa de la judecatorie niste hartii di care reiese ca am fost data in judecata iar in aceste hartii mi se spune ca trebuie sa depun intampinare in ... (vezi toată discuția)
Calcul data depunere apel Chestiuta Chestiuta Buna ziua, As dori sa stiu si eu pana cand pot depune apelul , plicul este primit pe 11 martie si am termen 10 zile. PE 21 sau 22 este ultima zi ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza termenul de 10 zile de depunere la instanta a unui raspuns? cristiannegru cristiannegru - la data de 03.06.2014 am primit de la instanta o Comunicare a unei Intampinari in care mi se spune ca trebuie sa formulez un Raspuns in Termen de 10 ... (vezi toată discuția)