avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de odihna

Buna ziua si bine v-am regasit.
Nu stiu de ce trebuie sa ma confrunt mereu cu situatii neplacute la institutia care ne-a concediat. Inainte contabila afirma ca avem 15 zile preaviz si niciun salariu compensatoriu. Acum, la sugestia D-voastra, m-am adresat ITM-ului, drept pentru care au efectuat un control, la care am primit raspuns prin posta cum ca ni se cuvin 20 zile lucratoare la preaviz si cel putin un salariu compensator.Problema e ca acum, aceasi contabila spune ca in intervalul de 20 zile de preaviz intra si cele 3 sau 4 zile de concediu de odihna, aferent anului 2009. " Ca asa spune legea" si sa ne informam mai bine. Eu stiu de pe Forum ca nu este asa, dar va rog sa aveti amabilitatea sa-mi mai scrieti odata.
Multumesc mult.
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2009
stelamudura, utilizator
Cel mai recent răspuns: stelamudura , utilizator 16:56, 8 Mai 2009
1. In perioada de preaviz puteati sa va luati CO, daca faceati o cerere si va aproba angajatorul.
Daca ati fost la serviciu in perioada de preaviz, atunci trebuie sa va platesca zilele de CO cuvenite si neefectuate.
Contabila nu stie ce spune, e pe alaturea lege.
Sa va spuna care este acea lege.
2. Sa va dea si c/val. zilelor de CO neefectuate si salariul compensator.
Da, am fost la serviciu. Si mai am din preaviz (datorita D-voastra si al ITM ului). Contabila spune ca in Codul Muncii scrie si ca noi sa ne documentam mai bine.
Se pare ca Primaria va refuza sa ne dea salariu compensator (in ciuda somatiei - sau cum s-o numi - de catre ITM), dar asta e altceva. Voi urma caile legale pe mai departe.
Va multumesc pentru raspuns. Daca va fi nevioe, voi apela cu incredere la consultatiile D-voastra, care mi-au fost de un real folos. Va multumesc inca odata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau un sfat ,va rog! dorali dorali astazi ,am fost informati de la serviciu ca toti suntem in preaviz de la data de 2 noiembrie, fara ca noi sa fi semnat ceva...ni sau dat salariile, si patroana ... (vezi toată discuția)
Decizie de concediere individualavconform art.65 codul muncii antoheionel antoheionel Buna ziua! Am primit prin posta decizia de concediere in baza art.65 din codul muncii, azi 05.02.2009.Preavizul imi expira pe data de 6 februarie ... (vezi toată discuția)
Incetarea activitatii ContSters128609 ContSters128609 Am si eu o situatie sau o problema mai bine zis,daca mi s-a incetat activitatea conf.art.65 alin.1 CM,incepand cu 1feb.2010,pana la aceasta data am fost in ... (vezi toată discuția)