avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... service telefon
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

service telefon

Buna ziua

Am si eu un telefon: Motorola V3 in garantie, predat in service.

1. data predarii: 13.03.2009
data primirii: (din pacate nu am facut o copie procesului verbal de predare-primire dar am fisa de reparatie cu numarul de comanda service )

2. data predarii: 07.04.2009
data primirii: 16.04.2009 (telefonul a fost testat in cadrul magazinului, impreuna cu directorul de magazin, s-au facut constatarea faptului ca defectiunea nu a fost rezolvata si lasat iar in service pentru a treia perioada)

3. data predarii: 16.04.2009
data primirii: nedefinita

Intrebarea catre consultantii site-ului Dvs. este:
Exista baza legala ca eu sa cer ca Germanos sa acopere cheltuielile de abonament pe perioada cand telefonul era in service? In tot acest timp nu mi s-a dat nici un telefon pentru a putea folosi serviciile operatorului mobil.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: bogdan.voinea , utilizator 07:24, 25 Mai 2009
Bazandu-va pe prevederile legii 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, sunteti indreptatit sa beneficiati de termen de reparatie pentru produsele aflate in garantie de maxim 15 zile din momentul in care produsul a ajuns in service.
Intrucat defectiunea produsului Dvs. nu a fost remediata in termen, incercati sa obtineti de la service-ul autorizat o "negatie" iar in baza acesteia mergeti la vanzator (magazinul de unde ati achizitionat produsul) si cereti inlocuirea produsului.
Toate acestea va pot fi de folos doar incazul in care defectiunea produsului (a telefonului) nu va poate fi imputata.
Asta am si facut acum. Am depus actele de la dealer si acum trebuie sa astept sa fie "studiate" si aprobate. Intre timp am depus si o reclamatie la OPC in care am sesizat depasirea termenului de 15 zile calendaristice. As vrea sa vad acum in ce masura va fi sanctionata firma si cat de bine se va aplica legea. De aia nu se indreapta lucrurile la noi, pentru ca oamenii se complac in situatiile create, se rezuma in a se plange fara a actiona si legal, ceea ce convine distribuitorului de minune.
Iata ca am ajuns la o finalizare a acestui caz. Am facut intr-un final o plangere la OPC si am preimit si un numar de inregistrare. Mai multe puteti citi in articolul urmator:

[ link extern ] /

Concluzia a fost urmatoarea:
"Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor spun că legislaţia în vigoare nu-i obligă pe operatorii economici să asigure un telefon cosumatorilor pe perioada cât aparatul lor se află „imobilizat” în service pentru reparaţii. „În cazul în care prin documentele de vânzare cumpărare (contract, factură fiscală, certificat de garanţie) ori prin materiale de publicitate se face o astfel de ofertă, operatorul economic respectiv are această obligaţie, dacă nu poate fi sancţionat”, spun experţii ANPC-ului.

În plus , se poate face şi o plângere în instanţă, solicitând daune conexe, suferite pentru că nu a beneficiat de un telefon de schimb, în baza Codului Comercial şi Codului Civil. "

In legatura cu plangerea in instanta, ce daune conexe as putea cere eu pe baza Codului Comercial si Codului Civil?
As dori sa ma documentez in privinta acestor legi. Cine ar putea sa ma lamureasca cu acest aspect?

Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune verbala la un contract de telefonie mobila adi_ady adi_ady am incheiat cu o firma de telefonie mobila un contract verbal pentru 6 luni iar conditia mea a fost sa primesc o cartela micro-sim pentru telefonul ce il ... (vezi toată discuția)
Cerere anulare act arakys arakys Buna ziua! Urmatoarea speta: Cumparat un telefon mobil dual sim, din magazin. La 2 saptamani, sim-ul 2 (cel extern) se defecteaza si predau cu pv, telefonul ... (vezi toată discuția)
Refuz garantie produs adina2890 adina2890 Buna ziua! Acum aproximativ 1 an am achizitionat un telefon de la un operator de telefonie mobila. In perioada garantiei aparatul s-a defectat (mufa de ... (vezi toată discuția)