avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... retineri pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

retineri pensie

Unei persoane i s-a oprit 200 lei din pensie pentru urmatorul motiv: a obtinut venituri in valoare bruta de 32 lei, adica 23 lei net, de la ultimul loc de munca iar contabilul a gresit declaratia de venit. Dupa rectificare statul nu restituie suma, vrea sa dam contabilul in judecata. Este corect?
Cel mai recent răspuns: florenta09 , utilizator 09:00, 16 Iunie 2014
Faceti contestatie scrisa catre firma in cauza si cereti indreptarea situatiei de catre cine a gresit.
Firma va fi obligata sa mearga in instanta si sa ceara obtinerea unei sentinte pentru rectificare si inapoiere a sumei retinute incorect.

Daca firma refuza, faceti dumneavoastra actiune in instanta si cereti rezolvarea problemei, chemand ca parti atat firma dar si pe contabilul care a gresit.

Puteti cere si recuperarea sumelor totale pierdute (cheltuite si de despagubire) cu ocazia acestui incident neplacut pe care trebuie sa-l suportati atat impotriva vointei dumneavoastre cat si impotriva legii.

Statul cere hotararea prin intermediul careia poate sa faca indreptarea problemei intr-un cadru legal.
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2014
Mihail_POPA, utilizator
Contabilul a corectat greseala astfel: a depus declaratia 112 rectificativa, spuneti ca acum sa dea firma in judecata Casa de pensii si sa obtina banii opriti? Eu asa inteleg multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit profit Mariralu Mariralu Buna ziua, Am o nelamurire sau doua .. :) 1. in 2011 am platit si declarat la stat o suma incorecta, am descoperit acum ca am uitat sa tin cont ... (vezi toată discuția)
Corectie impozit profit 2011 ContSters68776 ContSters68776 Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema. In decembrie 2012 firma emite o factura pentru o lucrare pentru care s-a emis deja factura ... (vezi toată discuția)
Insusire bani din societate comerciala allure20cm allure20cm Buna ziua, Indrazesc sa va adresez cateva intrebari. Incepand din 2013 si pana in prezent am fost desemnat administrator delegat al unei societati ... (vezi toată discuția)