avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Confidentialitatea datelor bancare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Confidentialitatea datelor bancare

Buna ziua!

As dori sa stiu in ce conditii o banca poate furniza unei terte persoane juridice detalii despre titularul unui cont bancar care a fost inchis. Exista vreo lege care reglementeaza acest domeniu al confidentialitatii bancare ?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Nu poate, doar in conditiile de mai jos se poate.

ART. 153 c.p.p.
Obţinerea de date privind situaţia financiară a unei persoane
(1) Procurorul poate solicita, cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de drepturi şi libertăţi, unei instituţii de credit sau oricărei alte instituţii care deţine date privind situaţia financiară a unei persoane comunicarea datelor privind existenţa şi conţinutul conturilor şi a altor situaţii financiare ale unei persoane în cazul în care există indicii temeinice cu privire la săvârşirea unei infracţiuni şi există temeiuri pentru a se crede că datele solicitate constituie probe.
(2) Măsura prevăzută la alin. (1) se dispune din oficiu sau la cererea organului de cercetare penală, prin ordonanţă care trebuie să cuprindă, în afara menţiunilor prevăzute la art. 286 alin. (2): instituţia care este în posesia ori care are sub control datele, numele suspectului sau inculpatului, motivarea îndeplinirii condiţiilor prevăzute la alin. (1), menţionarea obligaţiei instituţiei de a comunica imediat, în condiţii de confidenţialitate, datele solicitate.
(3) Instituţia prevăzută la alin. (1) este obligată să pună de îndată la dispoziţie datele solicitate.
Ultima modificare: Joi, 12 Iunie 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procurorul prin ordonanta la referatul cu propunere al organului ... viorelv viorelv Procurorul prin ordonanta la referatul cu propunere al organului judiciar de politie poate afla titularul unui cont iban de la o unitate bancară, daca da in ... (vezi toată discuția)
Banii proveniți din salariu în timpul căsătoriei pot face obiectul partajului, sau sunt bunuri proprii ale celui care i-a câștigat? Andrei Cob Andrei Cob Bunurile dobândite împreuna se împart la divorț, dar cum rămâne cu banii câștigati din salariul unuia dintre soți? (vezi toată discuția)
Faptuitorul. Tarzan2012 Tarzan2012 - Care sunt drepturile faptuitorului? - Cu ce poate fi asemanat faptuitorul? Cu suspectul, inculpatul sau cu ce poate fi asemanat faptuitorul? (vezi toată discuția)