avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... transformare personal contractual in functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

transformare personal contractual in functionar public

Salut am nevoie de indrumari urgenete daca se paote, cum se face transformarea unui post de referent studii medii ( contractual) in post de inspector cu studii superioare. baza legala, pasii de urmat ...!!!s-a mai confruntat careva dintre voi cu asa ceva????????
Din Legea 188/1999.
Art.111 (3) Persoanele încadrate cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată în posturi de natură contractuală care au fost stabilite şi avizate ca funcţii publice vor fi numite în funcţii publice de execuţie dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 54 şi condiţiile de vechime în specialitatea studiilor corespunzătoare clasei şi gradului profesional ale funcţiei publi

"Care este documentaţia pe care instituţiile trebuie să o trimită la ANFP în vederea eliberării avizului pentru transformarea unui post contractual în funcţie publică?

Pentru eliberarea avizului de transformare a unui post contractual în funcţie publică instituţiile trebuie să transmită către ANFP:
- adresă de solicitare de avizare a funcţiei publice prin transformarea postului de natură contractuală, care trebuie să cuprindă în mod obligatoriu:
- antetul (denumirea autorităţii publice/instituţiei publice solicitante, judeţul, adresă, telefon, fax, număr de înregistrare)
- numele şi prenumele personalului încadrat cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, nivelul studiilor deţinute, funcţia contractuală deţinută, vechimea în specialitatea studiilor, salarizarea conform legii in vigoare şi să rezulte că îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici(r2), cu modificările şi completările ulterioare
- nota de fundamentare/referatul de aprobare şi referatul compartimentului de specialitate din care să rezulte desfăşurarea de activităţi care implică exercitarea prerogativelor de putere publică, conform celor prevăzute la art. 2 alin. (3) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici (r2), cu modificările şi completările ulterioare
- fişa postului de natură contractuală din care să rezulte că sarcinile, competenţele şi responsabilităţile titularului postului implică exercitarea prerogativelor de putere publică.

(Cadrul legal - art.111 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare) "
Sursa : [ link extern ]
astan am inteles, dar cum faacem cu inchiderea celuilalt post. Cel contractual?Pe acela dorim sa-l desfiintamcare este procedura legala??????????????practic omul ramane fara loc de munca, cum este procedura legal.
Prin transformarea postului de personal contractual in functie publica, acesta nu mai exista.
cum se procedeaz?????????????pas cu pas si baza legala? legea si art care imi permite acest lucru
Baza legala o aveti mai sus.
Despre ce institutie este vorba?

Alte discuții în legătură

Cum se poate transforma un post de functionar contractual în functionar public? Cristina Nenciu Cristina Nenciu Buna seara, Sunt angajată intr o institutie publica din august 2017 pe funcție contractuală care este procedeul de transformare al postului în functionar ... (vezi toată discuția)
Schimbarea statutului din personal contractual in functionar public roscamd roscamd Buna ziua, Sunt angajata intr-o primarie de comuna pe un post contractual, dar nu am statutul de funcionar public, unde pot cauta sa ma informez ... (vezi toată discuția)
Functionar public Viorel Popescu 93 Viorel Popescu 93 Buna ziua! Intrebare simpla: -sunt personal contractual cu diverse atributii (achizitii publice, registratura) in cadrul unei UAT, si as dorii sa stiu ce ... (vezi toată discuția)