avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale doua firme, acelasi sediu social?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

doua firme, acelasi sediu social?

stiu ca e posibil sa fie doua sau chiar trei firme la aceeasi adresa (vorbind despre sediile lor, nu puncte de lucru).
dar as fi interesata sa stiu care sunt conditiile in care se poate realiza acest lucru. probabil ca pe langa faptul ca unul sau cel putin unul dintre asociati trebuie sa fie asociat in toate cele trei companii, mai exista si alte conditii. poate cineva ma poate ajuta si pe mine cu aceste informatii?
va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 11:22, 18 Decembrie 2006
Intradevar, doua firme pot avea acelasi sediu social daca unul din asociati este asociat la ambele societati. Alte conditii nu cunosc daca mai exista. La ORC.
2 firme pot avea acelasi sediu social chiar daca nu au nici un asociat comun. Daca ma insel, va rog sa-mi spuneti.
2 firme pot avea sediul social la aceeasi adresa chiar daca nu exista asociati comuni cu un acord din partea celeilalte firme, in cazul in care locuinta are 2 sau mai multe incaperi. nu pot fi 2 firme in aceeasi incapere.Cea de a doua firma trebuie sa specifice in actele constituive nr. camerei (ex,1,2,3,etc) in care isi va avea sediul social.
pt mai multe informatii scrie-mi la isabelle_roro@yahoo.com
2 firme pot avea sediu social in acelasi spatiu si daca spatiul (cladirea) are ca destinatie inchirierea (sunt multe cladiri care inchirieaza spatiu de birouri).
Altfel, din experienta personala pot sa spun ca nu poti inregistra o firma la Reg. Com., decat daca exista un asociat comun in fiecare firma.
2 sau mai multe societati pot avea sediu la aceeasi adresa daca in contractul de inchir. , comodat sau vanz.-cump. este indicat numarul camerei sau biroului. Daca nu exista numerotarea incaperilor poti incerca sa depui la dosar o schita a cladirii unde sa fie mentionat spatiul in cauza (si cred ca se va admite cererea daca ai noroc de un jud. del. dedzghetat
Nik

Alte discuții în legătură

Sediu stanbogdan23 stanbogdan23 Buna ziua , locuiesc intr-un apartament inchiriat . vreau sa imi deschid o firma si vreau sa fac ca sediu social si administrativ al societati in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Sediu social comun pt 2 firme ContSters56412 ContSters56412 Buna ziua. Am urmatoarea problema: Doresc sa imi stabilesc sediul social intr-un apartament inchiriat, am acordul proprietarului, dar fostul chirias inca ... (vezi toată discuția)
Sediul social si administrativ-firma bcmastercompany bcmastercompany Buna ziua, vreau sa imi deschid o firma care are domeniul de activitate comert cu jucarii. Eu locuiesc intr-un apartament inchiriat si as vrea sa imi fac ... (vezi toată discuția)