avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediul social si administrativ-firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediul social si administrativ-firma

Buna ziua,
vreau sa imi deschid o firma care are domeniul de activitate comert cu jucarii. Eu locuiesc intr-un apartament inchiriat si as vrea sa imi fac sediul social si administrativ aici. Proprietarul este de acord dar exista o mica problema, mai exista o alta societate comerciala care are sediul in acest apartament.
1)Exista posibilitatea sa pot avea si eu sediul?
2)Daca da, de ce am nevoie?
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 12:10, 12 Iulie 2012
Art. 17. - (4) La acelaşi sediu vor putea funcţiona mai multe societăţi numai dacă imobilul, prin structura lui şi suprafaţa sa utilă, permite funcţionarea mai multor societăţi în încăperi diferite sau în spaţii distinct partajate. Numărul societăţilor comerciale ce funcţionează într-un imobil nu poate depăşi numărul de încăperi sau spaţii distincte obţinute prin partajare.
Legea 31/1990

Ai nevoie de o schita a apartamentului, prin care sa delimitezi clar spatiul destinat celor 2 firme.
Am nevoie de aprobarea vecinilor?
In mare, regula este ca pentru fiecare firma sa existe cate o incapere de locuit (nu debara sau baie). In acest caz ar trebui sa vb de ap. cu min. 2 camere. Daca asa este, veti avea nevoie de extras de CF nu mai vechi de 30 zile sau un certificat de atestare fiscala emisa pe numele persoanei impozabile (adica proprietarul imobilului) si un contract de comodat sau de inchiriere prin care proprietarul permite firmei stabilirea sediului social acolo.
Prin exceptie fata de conditia sine qua non de mai sus, daca la adresa respectiva este inregistrata o firma (de ex. srl), se poate inregistra in paralel, la aceeasi adresa si o intreprindere individuala sau PFA, chiar daca exista doar 1 camera de locuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua srl in acelasi apartament?! AlexCost AlexCost Buna ziua, Intr un apartament de doua camere isi are sediul social un Srl. In adresa sediului social este mentionat si \"Camera 1\". Intrebarea este: Mai pot ... (vezi toată discuția)
Doua firme la aceeasi adresa ? nicol_stnn nicol_stnn Buna ziua, intampin urmatoarea problema, vreau sa infiintez o firma pe caen 6202 ca sa pot incheia un contract, problema este ca as dori sa folosesc ca si ... (vezi toată discuția)
Sediu social in apartament cu chirias? marfan marfan Buna ziua, Pot muta sediul social al unei firme (SRL) intr-un apartament de 2 camere care are un chirias (declarat la fisc, cu contract pe un an)? Am vazut ... (vezi toată discuția)