avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... chitanta scrisa de 2 ori despre aceasi plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

chitanta scrisa de 2 ori despre aceasi plata

Sunt administrator la o asociatie de proprietari.La ultima incasare pe fondul unei dispute verbale cu sotia cenzorului am scris in loc de 3 chitante(56 lei cheltuieli aprilie 2014, 50 lei reabilitare si 10 lei reparatii )am scris 4 chitante si dupa ce am incepaut inregistrarea in registrul de casa am constatat ca chitanta de 56 lei cheltuieli aprile am scris-o de 2 ori chitanta succesiva 601 si 602.
Nu am incasat decat suma de 116(56+50+10).
Dupa ce am constatat asta am anulat chitanta 601 si am inregistrat numai 602 pe cotorul cu chitante si am semnat Exemplarul original albastru nu mi se restituie pentru a-l atasa la chitentier.
Acuma cenzorul ma ameninta cu puscaria ca sa inregistrez si 601.
Ce se face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:46, 15 Iunie 2014
Sau,de ce ,nu se poate lua in calcul ca respectiva nu mai are chitanta ?
Chiar nimanui nu ni se intampla sa nu mai pastram/gasim ,toate facturile si chitantele/bonurile aferente ?

O chitanta taiata si eliberata inseamna ca au fost incasati banii.
Ce s-ar intampla ca un administrator sa anuleze un chitantier intreg doar cu exemplarele din cotor, pe principiul "nu am incasat banii si toti carora le-am eliberat chitante sunt senili"?
Ca sa fie valabila chitanta anulata trebuie sa fie cele 2 sau 3 exemplare, altfel se considera ca banii au fost incasati, exista doar doua variante acum, una sa va dea chitanta si sa o anulati si una sa puneti banii iar alta data sa fiti mai atent cand incasati.
Iar sfaturi cum va da @ynocentta NU trebuiesc luate in calcul, poate dansa are o experienta in acest sens pe care ar trebui sa scrie "Nu faceti asa ceva acasa!", astea sunt scuze de gradinita "Nu mai gaseste chitanta, iar eu o anulez!".
@adriantot

Eu vad aici rea-vointa din partea cenzorului (sau a nevestei lui) pentru ca la o aruncatura de ochi se vede clar ca e o greseala neintentionata.
In RC se anuleaza, asa cum ati spus si dv. o chitanta daca exista ambele exemplare. Dar este normal sa i se dea primul exemplar inapoi pentru a face aceasta operatiune de anulare. In RC trebuie sa se vada o succesiune din 1 in 1 la numarul chitantelor.

Si, evident, nu se pune problema de puscarie....nici vorba (!), pentru ca cine ar reclama o asemenea problema s-ar face de ras singur.
Atata timp cat pe lista este trecut ca are sa dea 56 lei, cine e nebun sa dea dublu si pe doua chitante succesive, nu pe una singura?!? Deci conflictul e cusut cu ata alba, iar presedintele asociatiei ar trebui sa intervina si sa transeze aceasta problema in mod corect si cinstit si sa puna capat resentimentelor.

Dupa parerea mea este o porcarie pe care i-o face cenzorul administratorului.
Da, acest necaz al administratorului, apare pe neintelegeri evidente cu cenzorul. De aceea am spus ca ultima solutie ar fi ca admnistratorul sa-si caute alta asociatiei.
Observati, va rog si faptul ca greseala administratorului vine si din modul gresit in care se emit chitantele. Adica acele trei sume "56 lei cheltuieli aprilie 2014, 50 lei reabilitare si 10 lei reparatii" trebuiau consemnate pe o singura chitanta si nu pe trei chitante. Dupa cum bine stim, numai pentru fondul de rulment se emite chitanta separat. Cum cenzorul este uneori cel ce impune, cel ce stabileste asemenea reguli, a contribuit la complicarea muncii casieruluii (administrator) in acest caz.
Probabil ca si-au zis ca "de ce sa facem lucrurile simplu daca se poate complicat"!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectitudinea pastrarii chitantelor la o asociatie de propietari gabrielaburcea gabrielaburcea Buna ziua Am preluat o asociatie de proprietari de 2 luni si am rugat un contabil sa ma ajute ru registru de casa si sa ma verifice , mi-a rupt chitantele ... (vezi toată discuția)
Registru de casa asociatie Osanca Osanca Buna seara, Contabilul unei asociatii de proprietari nu atasaza chitantele la registrul de casa spune ca nu este obligatoriu , acestea raman la cotorul ... (vezi toată discuția)
Incasare intretinere? d_dadani d_dadani Cui sau Ce autoritati ar trebui sa sesisez avand in vedere ca este a treia oara in acest an cand intretinerea imi este incasata , dar in registrul de ... (vezi toată discuția)