avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de mama
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de mama

buna ziua. o prietena foarte apropiata mie are acum,o mica problema. a ramas insarcinata dar este angajata doar de 4 luni,inainte de asta nu a mai lucrat niciodata. ea mai poate beneficia dupa nasterea bebelusului de aceea indemnizatie de 600 ron,daca este angajata doar de 4 luni si ceva? sau ce trebuie sa faca? va multumesc mult de tot,astept arspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:11, 14 Iunie 2014
@ sanda2009

In acest caz, perioada eligibila ar fi :

- ianuarie -decembrie 2014, daca data nasteri este in decembrie 2014

- februarie 2014 - ianuarie 2015, daca va naste in ianuarie 2015

Fiind angajata din ianuarie 2014, va beneficia de indemnizatia pentru CCC in ambele sitiuatii.

Pentru perioada ianuarie -decembrie 2014, se va lua in considerare si fractiunea de luna ianuarie in care a realizat venituri, conform art.4 din OUG 111/2010:
(1) În calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6), considerate lună întreagă.

(2) Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6).

(3) Prin excepţie, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (2).
....
multumesc mult pentru raspunsuri!
1. In aceasta sitatie nu trebuie sa va faceti griji, veti beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Veti mai beneficia si de alocatie de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil crina_d crina_d Bună ziua, Soțul a avut 2 contracte pe perioadă determinată (07 August 2014 07 ianuarie 2015), cel de al doilea nu a mai fost prelungit. De la începutul ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de ccc? ancastefan2008 ancastefan2008 Buna ziua,am si eu o nelamurire,am lucrat la o firma din anul 2011 pana in 26 noiembrie 2013,toate actele in regula ,din 26 noiembrie 2013 pana in 25 ian 2014 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului mihaelalluta mihaelalluta buna,eu sunt insarcinata in 7 luni si sunt angajata de la data de 16 octombrie 2014 si ar trebui sa nasc pe 30 septembrie 2015.deci ladata nasterii nu as avea ... (vezi toată discuția)