avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Intrebare legata de Facultatea de Drept
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Intrebare legata de Facultatea de Drept

Daca aleg o Facultate privata (gen Danubius) am toate posibilitatile oferite absolventilor unei Facultati de stat ?
Exista impedimente legale sau ramuri juridice restrictionate?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Arawes , utilizator 18:00, 18 Iunie 2014
Nu ai niciun impediment. După facultate poți da și la Barou și la INM, iar dacă ești suficient pregătit iei examenele. Singurele dezavantaje sunt în timpul facultății. La o facultate privată nu știu dacă o să găsești același spirit competitiv ca la o facultate de stat, nu o să beneficiezi de burse (în caz că înveți foarte bine), iar profesorii au tendința să treacă pe toată lumea la examene pentru că tu dai bani la acea facultate. Cred că ești din Galați dacă ai menționat de Danubius...ar trebui să te gândești bine la ce facultate vrei să te duci.
Mult succes în alegerea pe care o să o faci!
Da,sunt din Galati
Dar cealalta varianta (Dunarea de Jos) pare mai dura.
Ca exemplu cand am fost la secretariat sa cer detalii se uitau la mine ca la o bomba si pana la urma o tanti mi-a scris numele site-ului pe un sticker galben :))
Cand am fost la Danubius toata lumea zambea,mi-au dat toate informatiile cerute si o mapa cu pliante.
Si sincer nu stiu pe care sa aleg....
Acum cred că știi și tu că valoarea unei facultăți nu stă nici în amabilitatea unor doamne secretare și nici în niște pliante. Iar în legătură cu informațiile, eu consider că dacă dorești să intri în aria asta a profesiilor juridice primordial este să știi să te descurci mai întâi singur și apoi, în ultimul caz, să le ceri celorlalți ajutor( cred că de asta te-au și pus să te uiți pe site, pentru că găseai acolo toate informațiile de care aveai nevoie) . Ca avocat nu îți aduce nimeni clienți, ca judecător nu îți rezolvă alt coleg cazul, ca procuror nu face nimeni treaba în locul tău. Eu sunt în anul III la Dunărea de Jos și să știi că am și prietene la Danubius cu care împărtășesc păreri. La fiecare facultate sunt studenți și studenți...dacă vrei să înveți, înveți ce e drept și la una și la alta, însă alta e când pe diploma ta apare că ai absolvit o facultate de stat (și cu o medie mare) și alta când ai absolvit una privată ( pentru că, așa cum ți-am spus, profesorii te trec pentru că dai taxele și nu pentru cunoștințele tale). Depinde cum vrei tu să treci prin facultate. Eu am ales să învăț în adevăratul sens al cuvântului și nu îmi pare deloc rău pentru alegerea făcută. Dacă îți mai pot fi de ajutor și cu altceva, cu cea mai mare plăcere te ajut! O după-amiază plăcută:wave:
Stiu ca trebuie sa ai initiativa,era doar un exemplu.
Intrebare..la Dunarea de Jos cum e cu orarul si prezenta?
Sunt sanse sa lucrezi in timpul facultatii?
Multumesc frumos pentru tot ajutorul!
In general orele sunt dupa-amiaza, insa e posibil ca o materie sa fie de exemplu si dimineata. Profesorii fiind toti incadrati in sistemul juridic, dimineata sunt si ei la serviciu. La 98% dintre materii prezenta la seminare este obligatorie, pentru ca altfel nu te primesc in examen. La cursuri poti sa nu vii, atata timp cat faci rost de materia pentru examen e ok. Eu am muncit in anul II in regim part time dimineata de la 8 la 12 la munca si de la 12 la facultate, insa mi-a fost foarte greu. Am renuntat pentru ca daca vrei sa faci ceva in domeniul asta trebuie sa te dedici in totalitate. Acum depinde si cata importanta vrei tu sa ii acorzi. Poti sa treci examenele cu 5, 6, insa sansele sunt minime spre inexistente sa intri in profesiile juridice la sfarsit. Daca inveti bine poti sa iei bursa de merit de la facultate( aprox. 400 lei/luna-depinde de fiecare luna). Mai este chiar si o bursa de performanta care se acorda anual printr-un interviu ”Bursa prof. univ.dr. Viorel Daghie” de 600 lei. Banii astia zic eu ca sunt suficienti sa iti iei macar o carte, 2 pe luna de pe care sa inveti, fara sa muncesti. Acum sa nu mi-o iei in nume de rau...am si colegi care vin la facultate si muncesc; daca nu pot da un examen la timpul lui, il dau in restante si nu e nicio tragedie, trec cu note multumitoare pentru ei. Insa nota face diferenta dintre studentii la buget care nu platesc si cei de la taxa. Tu trebuie sa te gandesti acum bine, sa vezi ce vrei sa faci in viitor. Imi cer scuze daca am fost prea ampla in explicatii, dar ma gandesc la faptul ca mi-ar fi placut si mie sa imi spuna cineva dupa ce am dat BAC-ul ce si cum e la fiecare facultate. O seara placuta!

Alte discuții în legătură

Nelamurire in legatura cu slujba de procuror stoica marcus stoica marcus buna ziua ,sunt elev in clasa a 12 si as fi interesat sa fac dreptul pentru a ajunge procuror . Dupa ce susti concursul si daca esti admis ,vei fi repartizat ... (vezi toată discuția)
Ajutor-carierã Sacred Sacred Bună ziua! Pentru început mă voi prezenta:Sunt un băiat de 14 ani din Galaţi-ştiu că e prematur să vorbesc despre asta acum deoarece de abia am intrat ... (vezi toată discuția)
Facultate de drept...sau nu ?... ContSters57907 ContSters57907 In calitate de viitor absolvent de colegiu si viitor student, am citit marea maj. a subiectelor din acest forum ce mi-ar fi putut oferi informatii utile pt ... (vezi toată discuția)