avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită datorie de dat
Discuție deschisă în Executare silită

datorie de dat

buna ziua.va rog sa ma ajutati cu o problema.am luat de la cineva o suma de bani,am facut cu acesta un act de mana in care este specificata suma care io datorez si data knd trebuie sa io inapoiez.este semnat de mine,de sotia mea si persoana respectiva,si i-am mai dat dret garantie si un cec in alb,noi detinem o societate.as vrea sa stiu dak nu ma inkadrez in termenul de inapoiere a banilor ce poate sa imi faca?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters89230 , utilizator 10:44, 13 Mai 2009
Ceea ce gasesc interesant acestui topic este ca am raspuns acum cateva zile intrebarilor puse de chiar creditorul dv. referitor la aceeasi problema care va macina...cautati topicul si veti afla mai multe raspunsuri la intrebarile dv. ;)
cecul e pe firma mea iar contractul e pe,persoana fizica...
loby a scris:

cecul e pe firma mea iar contractul e pe,persoana fizica...

Avand in vedere aceste lamuriri, puteti ignora mesajele anterioare ale colegilor mei. Domnule, acel CEC emis de dumneavoastra este nul pentru ca incalca principiul specialitatii capacitatii de folosinta a persoanei juridice, in temeiul art. 34 Decretul nr. 31/1954, care prevede:
,, Persoana juridica nu poate avea det acele drepturi care corespund scopului
ei, stabilit prin lege, act de infiintare sau statut." Asadar, intinderea capacitatii de folosinta a persoanei juridice este limitata de principiul specialitatii acestei capacitati, iar principiul se raporteaza la scopul persoanei juridice stabilit de lege, act de infiintare sau statut. Creditorul va poate da in judecata fie printr-o somatie de plata sau pe dreptul comun printr-o actiune in pretentii. Va trebui sa ii platiti oricum pana la urma. va sfatuiesc sa platiti.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de donatie voicu loredana voicu loredana buna ziua.Am un teren pe societate,pot sa fac un act de donatie pentru mine,ca persoana fizica ,in vederea construirii unei case,pentru ca daca construiesc ... (vezi toată discuția)
Donatie intre 2 firme liliana_cretu liliana_cretu Buna ziua! Se poate face contract de donatie intre 2 firme ? Se vrea donarea unui teren+hala construita . (vezi toată discuția)
Folosinta gratuita a fondului de comert BiancaTudose BiancaTudose Buna ziua! Imi poate spune cineva daca un fond de comert ( site+ clienti) poate fi dat in folosinta gratuita sau oneroasa unei alte societati? Si daca da, ... (vezi toată discuția)