avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... racordare fara acord la teava de evacuare apa menajera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

racordare fara acord la teava de evacuare apa menajera

Buna ziua

V-as ruga sa ma lamuriti daca vecinul de peste drum se poate racorda la teava de evacuare a apei menajere a casei mele, intr-un loc situat in afara proprietatii mele, fara acordul meu. Mentionez ca, in afara proprietatii mele, teava se continua pe sub un pod, dupa care intra in caminul aquatim. Vecinul a sapat un sant prin fata casei mele, fara acordul meu, si incearca sa se lege de teava de evacuare a apei menajere de la casa mea, incercand astfel sa reduca costurile si complicatille, fara sa-i pese de opiniile mele si de faptul ca eu am construit si suportat costurile amplasarii tevii de sub pod pana la camin.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 03:06, 15 Iunie 2014
In prima faza faceti o sesizare la compania de apa-canal (sau cum se numeste la d-voastra). Daca nu a avut proiect, autorizatie, aprobari, etc, o sa-l coste, nu gluma! O observatie: chiar daca ati platit lucrarile, chiar daca ati cumparat d-voastra teava de evacuare, etc, nu sunteti proprietar! Companiile de utilitati va pun sa semnati o renuntare la dreptul d-voastra asupra lucrarii/tevii de gaz/retelei de curent electric/etc, altfel nu va racordeaza. Consultati-va actele, vedeti inca o data ce ati semnat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iunie 2014
DlGoe, utilizator
Sesizati oficial furnizorul de utilitati
Sesizati autoritatea locala asupra careia tertii nu pot interveni fara a detine formalitatile legale
Fiind racordarea în afara proprietăţii d-voastră, înseamnă că este pe domeniul public.Faptul că d-voastră aţi construit cu fonduri proprii această racordare, vă dă dreptul la despăgubiri însă nu vă dă dreptul de a condiţiona racordarea vecinului printr-un eventual acord . Acesta ar fi necesar dacă respectiva lucrare s-ar efectua pe proprietatea d-voastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu reparatie teava de canalizare de pe scara blocului veres_cristian_sm@yahoo.co.uk veres_cristian_sm@yahoo.co.uk As dori sa stiu ca din punct de vedere legal cine are obligatia de a contribui la plata reparatiei unei tevi de canalizare sparte (intre iesirea din scara ... (vezi toată discuția)
Proprietatea privata bogdan07_th bogdan07_th Buna ziua! Am si eu o nelamurire, am sa o explic intr-un mod pentru a putea fi inteleasa. Persoana \"X\" detine o propritate privata (casa); care este ... (vezi toată discuția)
Despre instalatia de agent termic in bloc marin1ian marin1ian V a rog sa-mi spuneti de unde se considera ca fiind parte comuna in bloc de locuinte tevile de tur-retur care ne distribuie agentul termic ? (adica apa calda ... (vezi toată discuția)