V-as ruga sa ma lamuriti daca vecinul de peste drum se poate racorda la teava de evacuare a apei menajere a casei mele, intr-un loc situat in afara proprietatii mele, fara acordul meu. Mentionez ca, in afara proprietatii mele, teava se continua pe sub un pod, dupa care intra in caminul aquatim. Vecinul a sapat un sant prin fata casei mele, fara acordul meu, si incearca sa se lege de teava de evacuare a apei menajere de la casa mea, incercand astfel sa reduca costurile si complicatille, fara sa-i pese de opiniile mele si de faptul ca eu am construit si suportat costurile amplasarii tevii de sub pod pana la camin.
Multumesc anticipat!
In prima faza faceti o sesizare la compania de apa-canal (sau cum se numeste la d-voastra). Daca nu a avut proiect, autorizatie, aprobari, etc, o sa-l coste, nu gluma! O observatie: chiar daca ati platit lucrarile, chiar daca ati cumparat d-voastra teava de evacuare, etc, nu sunteti proprietar! Companiile de utilitati va pun sa semnati o renuntare la dreptul d-voastra asupra lucrarii/tevii de gaz/retelei de curent electric/etc, altfel nu va racordeaza. Consultati-va actele, vedeti inca o data ce ati semnat.
Fiind racordarea în afara proprietăţii d-voastră, înseamnă că este pe domeniul public.Faptul că d-voastră aţi construit cu fonduri proprii această racordare, vă dă dreptul la despăgubiri însă nu vă dă dreptul de a condiţiona racordarea vecinului printr-un eventual acord . Acesta ar fi necesar dacă respectiva lucrare s-ar efectua pe proprietatea d-voastră.