avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pentru obtinerea cetateniei romane cat trebuie sa fie ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pentru obtinerea cetateniei romane cat trebuie sa fie salariul minim net?

Salut!

Sunt cetatean moldovean, casatorita cu cetatean roman, am rezidenta permanenta in Romania ca membru de familie de 4 ani si jumatate. In curand voi face cei 5 ani minim necesari pentru a putea aplica pentru obtinerea cetateniei romane. Una dintre conditii este "dovada mijloacelor legale pentru o existenţă decentă în România". Eu am acum salariu minim brut de 850 lei/luna, urmand ca de la 1 iulie sa-mi fie marit la 1.200 Brut (900 net). Oare acesta din urma poate fi considerat de catre Autoritatea pentru Cetatenie ca venit decent?

Multumesc frumos pentru raspunsuri.

Cel mai recent răspuns: Ilie Stanica , Consultant fiscal 10:48, 15 Iunie 2014
Conform Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, printre documentele necesare celor care depun odata cu cererea de dobândire a cetâţeniei române în baza Legii 21/1991 , este nevoie şi de dovada mijloacelor legale pentru o existenţă decentă în România, în condiţiile stabilite de legislaţia privind regimul străinilor - OUG 194/2002 .

Astfel, pe ce functie sunteti incadrata?
daca o autoriatate a statului ar recunoaste(chiar si indirect) ca salariul minim nu asigura o existenta decenta atunci cred ca ne-am afla intr-o situatie cel putin bizara... cred ca acest salariu minim nu asigura nimanui existenta decenta intr-un stat european al anilor 2014, dar mai si cred ca in termeni birocratici salariul minim ar trebui recunoscut ca venit care asigura un trai decent, pentru ca altfel, statul si-ar recunoaste impotenta in legatura cu obligatia s-a constitutionala , aceea de a garanta demnitatea cetatenilor sai, mai ales ca tot prin aceeasi constitutie se prevede instituirea unui salariu minim brut...
Ultima modificare: Duminică, 15 Iunie 2014
Ilie Stanica, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean strain melika melika buna seara.am bilantul in minus,si am depus acte pt.obtinerea cetatenie romane.care ar fi solutiile sa arat un venit net.mi s_a spus ceva de un articol ... (vezi toată discuția)
Legea cetățeniei DenDjoker DenDjoker Bine v-am găsit. Dețin cetățenie română din anul 2001(cu reședință în RM). În anul 2004 m-am căsătorit. Deci avem 10 ani de căsătorie. Legea ... (vezi toată discuția)
Dobandire cetatenie romana magdalenap magdalenap Sint casatorita de 7 ani cu un cetatean brazilian. Ne gandeam sa facem cererea de acordare a cetateniei romane, dar ne-am ciocnit de doua probleme: 1. Sotul ... (vezi toată discuția)