avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indice de corectie pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indice de corectie pensie

Buna ziua!Mama mea s-a pensionat pe caz de boala in 1997. In aprilie 2012 a depus dosarul pentru limita de varsta primind si o decizie in acest sens. As dori sa stiu de ce nu a beneficiat, ulterior, de indicele de corectie aplicat retroactiv pentru cei care au iesit la pensie in 2012. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:57, 16 Iunie 2014
Indicele de corectie se aplica doar celor care si-au deschis drepturile dupa 01/01/2011.
In acest caz prima deschidere de drepturi a avut loc in 1997.Nu are dreptul la aplicarea indicelui de corectie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie getaz getaz am fost pensionar invaliditate gr.ii iar din 2o.12 .2012 am esit la pensie limita de varsta,am solicitat pensia cea mai avantajoasa,eu pot beneficia de aceasta ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei apicultorul apicultorul buna ziua. Pina in anul 2012 am fost pensionata pe caz de boala , din 27 09 2012 am trecut la pensia de drept, as vrea sa stiu daca am dreptul legal pentru ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei la limita de varsta simonabaciu simonabaciu buna ziua,bunicul meu a iesit la pensie de boala in august 2003 cu o vechime de 38 de ani.apoi a intrat la pensie de limita de varsta in 04 10 2012,la 65 de ... (vezi toată discuția)