avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prins de camera rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prins de camera rovinieta

Am uitat astazi ca mi-a expirat rovignieta. Am plecat e la Cluj, am trecut prin Valcele (acolo e camera rovignieta), din Turda am intrat pe autostrada, la intrarea pe autostrada este semnul "Drum supravegheat video, rovignieta". Mi-am adus aminte brusc, am urcat pe bretea, si la capat m-am intors (pe dubla continua nu mi-a pasat). La benzinaria de la intrarea din Turda mi-am facut rovignieta. Soferii de tir mi-au spus (prin statie) ca daca mi-am facut pana la 23:59:59 sunt acoperit (ceea ce nu prea cred). Am oprit langa un MCV al politiei si politistul mi-a spus ca daca am fost prins de cea din Valcele at sa motivez ca am plecat din Valcele si nefiind benzinarie nu am avut unde, facandu-mi in Turda. Problema e ca cred ca si camera de pe autostrada e montata pe bretea si m-a prins odata daca nu de doua ori. Pot sa justific la fel cum mi-a zis politistul. (daca imi vine doar o amenda acasa e ok) daca imi vin 2 (sau 3) nu mai prea merge cum a zis politia. E cumva adevarata faza care mi-au zis-o soferii de tir cum ca daca nu sunt oprit de echipaj la camerele rutiere poti sa iti faci pana la 23:59 si scapi? (nu prea cred doar intreb).
Am gasit pe internet si faptul cum ca multi soferi contesta Procesul Verbal si castiga daca CNADNR nu pune si semnatura electronica a unui politist + am inteles ca ar fi foarte multe variante cu omologarea camerelor de rovignieta.
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2014
CountPorcula1987, utilizator
Cel mai recent răspuns: Casier Total S.R.L. , Furnizor de servicii de management flote auto 12:56, 21 Noiembrie 2022
Soferii de tir au dreptate. Puteti verifica si dvs pe site-ul CNADR, la sectiunea verificare rovinieta, vi se va raspunde ca „la data de 16.06.2014 autoturismul cu numarul de inmatriculare ... are achitata rovinieta”. De altfel, am patit si eu la fel in urma cu un an, mi-am dat seama ca nu am rovinieta dupa ce am trecut de punctul de taxare de la Giurgeni, unde au si camere pentru roviniete.
~ Conținut șters la cerere ~
Daca v-ati cumparat rovinieta in aceeasi zi cel mai probabil ca nu veti primi amenda.
Intentia dvs nu a fost de a "fenta" legea astfel, daca totusi primiti amenda, va rog sa contestati in instanta si, cu siguranta veti castiga. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovinieta cumparata,dupa ce ai fost fotografiat... HUBARDONI HUBARDONI Am urmarit cu mare atentie postariile celor care au fost \\\\\\"fotografiati\\\\\\" circuland fara rovinieta si care au cumparat dupa aceasta,in aceasi ... (vezi toată discuția)
Am cumparat rovinieta astazi si tot astazi am trecut pe langa o camera cnadnr DMX DMX Astazi am trecut pe langa o camera a CNADNR, motiv pentru care mi-am amintit ca pentru masina pe care o conduceam nu mai am rovinieta valabila; expirata de 40 ... (vezi toată discuția)
Valabilitate rovinieta gabrielaion gabrielaion Buna ziua. As dori sa aflu cine a stabilit si unde s-a publicat conditiile de intocmire, valoarea si valabilitatea rovinetei. Astazi am avut surpriza sa cumpar ... (vezi toată discuția)