avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data aplicare modificare nume angajat (divort)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data aplicare modificare nume angajat (divort)

Buna seara,

In urmatoarea situatie: angajat care in 12.06.14 si-a schimbat buletinul (in baza unei sentinte de divort primita in luna mai) si l-a prezentat angajatorului, care poate fi data de aplicare a modificarii numelui (in Revisal): 12.06.14, data primirii buletinului, sau ~20.05.14 (luna primirii sentintei, a.i. sa nu depaseasca 20 zile lucratoare, daca transmiterea in Revisal s-ar face in 17.06.14)?
Dar statul de plata si declaratia 112 pentru luna Mai (salariile platindu-se pe data de 15 ale lunii, luna iunie 15 fiind duminica, data platii=16.06.14) este in regula sa se faca pe numele nou, daca acesta va fi modificat in Revisal in 17.06.14, cu aplicare din 12.06.14?
Deasemenea, actele (cerere, centralizator) pentru restituirea indemnizatiei de concediu medical pot fi facute pe numele nou (modificat), in situatia in care certificatul de CM (pe luna Mai) este pe numele vechi?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 11:06, 17 Iunie 2014
Data instiintarii angajatorului. De la acea data toate documentele se vor intocmi avand in vedere noul nume al salariatului.
Data intervenirii modificarii este data primirii sentintei. De la aceasta data incepe sa curga si termenul de schimbare a C.I. si a celorlalte acte.
Angajatorul va inscrie in documentele sale noul nume al salariatului de la data de la care a fost instiintat de catre acesta, in baza noilor acte de identitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume in buletin ionela11 ionela11 Buna ziua, Daca un salariat se casatoreste si aduce un buletin cu numele nou.....trebuie sa i se faca un act aditional la cim cu schimbarea numelui..sau ... (vezi toată discuția)
Model act aditional la cim in caz de schimbare nume dijmarescu dijmarescu Buna seara, Ma puteti ajuta, va rog, cu un model de act aditional la CIM in cazul schimbarii numelui in urma divortului. Modificarea datelor in REVISAL ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume in contractul de munca Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Daca o salariata se casatoreste si implicit isi schimba si cartea de identitate,ce documente se intocmesc la contractul de munca?Se transmite in Revisal? (vezi toată discuția)