avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sancțiune contravenționalã aplicatã de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sancțiune contravenționalã aplicatã de Inspecția Muncii

Am un angajat de două săptămâni care se află în probe.A venit cei de la insp. muncii și m-au sancționat contravențional ( am specificat că se află de 2 săptămâni în probă ) ! Sancțiunea este mare , aș dori un sfat în această speță!
Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 17 Iunie 2014
Perioada de proba face parte din durata c.i.m.. Prin urmare, neincheierea c.i.m. constituie contraventie sanctionata cu amenda de 10.000 lei/pers. de catre ITM/Inspectia Muncii.

Este cea mai mare eroare a unui angajator care sustine ca pentru perioada de proba nu trebuie incheiat c.i.m., intrucat perioada de proba este considerata vechime in munca si face parte din durata c.i.m.

Cam greu de dat un sfat in aceasta situatie. Ar fi o solutie cu mici probabilitati de reusita, contestarea in instanta a amenzii primite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba silviu35 silviu35 ANGAJATORUL are drept sa te tina 4 zile in proba a 4 ore si sa iti ceara actul de indentitate in original la el permite legea sa faca asa ceva. (vezi toată discuția)
Model contestatie proces verbal amenda itm AndreeaS AndreeaS buna ziua, va rog, poate cineva sa ma ajute cu un [b]model de contestatie la un proces verbal de amenda de la itm pentru neincheierea in forma scrisa a ... (vezi toată discuția)
Eroare revisal popgrigore1989 popgrigore1989 Buna ziua, Intampin urmatoarea problema, am un angajat cu data 12.04.2012, am transmis revisalul dar se pare ca am ales un fisier gresit, acuma cand am ... (vezi toată discuția)