avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... C.I.M. pensionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

C.I.M. pensionar

Buna ziua!
Am urmatoarea speta:
-un salariat - personal contractual - al unei institutii publice, doreste reangajarea pe acelasi post, dupa momentul deciziei de pensionare.
-salariatul poate cumula pensia cu salariul.

Intrebarea: Institutia publica, poate incheia in conditiile Codului Muncii un contract pe perioada determinata cu respectivul angajat, fara a mai scoate postul la concurs?
Sau trebuie neaparat sa scoata postul la concurs, deoarece conform C.M. contractul inceteaza de drept, iar postul ramane vacant dupa atingerea stagiului de cotizare?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:27, 17 Iunie 2014
Incadrarea salariatilor la institutiile si autoritatile publice si la alte unitati bugetare se face numai prin concurs sau examen, dupa caz, indiferent de tipul c.i.m. care se doreste a fi incheiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca jenicaprod jenicaprod Actualul contract individual de munca, poate cumva sa “curga” in continuare, astfel incat el sa fie valabil si dupa pensionare? Daca da, care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Despre c.i.m blue191 blue191 Salariatul a primit decizia de pensie la limita de varsta.Poate sa lucreze cu acelasi contract?Cu ce data se incheie un nou C.I.M? (vezi toată discuția)
Bugetar mentinut in activitate taptap taptap As vrea sa stiu daca un bugetar poate fi mentinut in activitate, la cerere, dupa implinirea varstei standard de pensionare. (vezi toată discuția)