Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Mesaje pirat

As dori sa stiu daca in situatia in care primesc e-mailuri si faxuri cu materiale ofensatoare si ma decid sa fac plangere penala - sa zicem de maine - pot avea vreo sansa sa fie identificat autorul retroactiv ?
Mentionez ca atat la e-mail cat si la fax nu apare expeditorul.
Cel mai recent răspuns: CryTeK , utilizator 16:46, 18 Iunie 2014
Organele de cercetare au mijloacele necesare pentru a putea identifica de unde provin mail-urile.
Pentru ca sa existe toate elementele constitutive ale infractiunii de hartuire, trebuie ca aceste comunicari, prin continutul lor, sa va cauzeze si o temere.
Ce fel de mail-uri primiti? Daca primiti acele mail-uri tip spam nu aveti ce face... singurul lucru care-l puteti face este sa nu le accesati si sa le stergeti.
Acele mail-uri spam sunt trimise de un robot, scopul lor fiind de a virusa calculatorul victimei si de a accesa datele personale ale acesteia. (un fel de keylogger)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spam-ul cel de toate zilele... ciprian_ntz ciprian_ntz Stiu ca exista 1001 de subiecte create pe aceasta tema, le-am citit aproape pe toate... insa tot nu imi este clar. Poate cineva pana la urma sa delimiteze ... (vezi toată discuția)
Mailuri primite fara acordul meu locatar_rebel locatar_rebel Buna ziua , nu mai doresc sa primesc pe mailul privat diversele instiintari trimise catre toti locatarii sau instiintarile de plata , am facut Unsubscribe , ... (vezi toată discuția)
Ce pot face din punct de vedere juridic pentru ca o persoana sa inceteze a-mi trimite e-mail-uri? adle adle Acum cateva luni am intanlit o persoana careia i-am dat adresa mea de mail. Primesc mailuri de la el cu diferite lucruri frumoase(ma refer la ppt-uri). In ... (vezi toată discuția)