avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... URGENT !!!!!!
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

URGENT !!!!!!

buna ziua. sunt avocat stagiar, caut av. indrumator.
credeam ca avocatura e numai lapte si miere :D
am ajuns la concluzia ca, daca n-ai bani, n-ai nimic...poti sa fi tu cel mai destept din lume.
pe scurt, am luat examenul in decembrie 2008, imi gasisem si avocat indrumator. am lucrat pt el 3 luni pe un salariu mizerabil, de dimineata pana seara, plus sambetele. n-am iesit din cuvantul lui. ce-mi dadea sa fac, faceam, taceam si inghiteam toate tipetele si rautatile. faceam piata, faceam orice. intr-un cuvant eram SLUGA cabinetului.
pana la un moment dat cand am explodat, mi-am spus punctul de vedere, fapt ce l-a deranjat pe domnul indrumator. acum vrea sa-mi rezilieze contractul pe motiv ca nu mai are cu ce sa ma plateasca.

doresc sfaturi macar.

pot ataca cumva cererea aia de reziliere ? sau mai bine stau pana imi gasesc alt avocat indrumator? am pus in aplicare si o metoda mai noua.... de cautare a avocatilor direct la tribunal, insa toti mi-au zis ca inca nu au nevoie de stagiari, altii mi-au cerut sume fabuloase...nu stiu ce sa mai fac si incotro s-o apuc. :(( help !

rog persoanele care ma pot ajuta, sa ma contacteze pe mp. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: vizitator1 , utilizator 22:09, 10 Mai 2009
am uitat sa mentionez, sunt din ploiesti
Vezi sectiunea de "joburi "publicata in acest forum.Exista si alte siteuri de specialitate , te sfatuiesc sa le cauti pe"google." si sa postezi solicitarea ta si acolo.E dificil , insa nu imposibil ;)

In rest , recomand si o cautare pe google "caut avocat stagiar ";)

Sa incerci si la Baroul la care esti inscris.
Mult succes ;)
Cauta o lista a cabinetelor din Ploiesti si incerci sa-i contactezi telefonic. La cei care au un site oficial le trimiti CV-ul iar, daca nu primesti nici un raspuns, le mai trimiti o data, de doua ori, de trei ori ... la intervale regulate de timp. Daca nici asa nu ai succes, cauti prin toate rudele, prietenii, cunostintele persoana care te-ar putea recomanda unui avocat cunoscut. Chiar daca respectivul nu are nevoie de stagiari totusi te-ar putea recomanda altcuiva ... si tot asa....
La fiecare convorbire telefonica, daca primesti un raspuns negativ, intreaba si daca au informatii despre persoanele care sunt interesate in acest sens.
Lipeste biletele intr-un loc vizibil la casieria Baroului cu anuntul si numarul tau de telefon. Eventual si la judecatorie, tribunal, curte de apel, biblioteca si in orice alt loc unde au acces majoritatea avocatilor. Daca nu, ia-ti inima in dinti, si du-te direct la cabinete cu CV-ul, prezentandu-te in cel mai bun mod cu putinta. Mie mi se pare ca obtinerea unui interviu, unde poti dialoga "face to face" si unde iti poti expune ideile, nazuintele, cunostintele, este cea mai buna modalitate in gasirea unui job.
Poti sa incerci toate variantele conjugate si sigur vei primi ceea ce iti doresti. Important este sa nu disperi, sa fii consecvent, sa-ti stabilesti o strategie metodica de cautare, o "prezentare" a ta cat mai sincera si, mai ales, sa ai convingerea ca vei gasi ceea ce ti se potriveste tie cu adevarat. Nu in ultimul rand, orienteaza-te dupa ceea ce simti, nu face compromisuri !!! Poate e mai bine ca nu te mai duci acolo unde oricum nu iti placea. Nu uita ca intotdeauna exista o alternativa !!!
Mult succes!!!!
E jale cu stagiatura asta . Ma gandesc cu groaza ca voi termina anul asta facultatea si , ca si tine , nu am nici bani si nici pile .La ce-mi foloseste ca am numai 10 , daca nu-s fata sau baiatul lui "cutarica "? Ar trebui sa ii oblige pe avocati sa ne primeasca in stagiu , iar nepotismul sa dispara . Sa ne lase sa avem si noi, muritorii de rand , sanse egale cu odraslele lor la exercitarea profesiei . Nu vreau sa supar pe nimeni , dar asta este adevarul in oras la mine .
nu mai fiti atat de descumpaniti!! am terminat facultatea in provincie,mi-am pus toate lucrurile intr-o masina si am venit la bucuresti sa ma fac avocat, in conditiile in care nu aveam bani, nu cunosteam pe nimeni si habar nu aveam incotro s-o apuc. stiam doar ca-mi doresc sa fiu avocat si am facut tot ce mi-a stat in puteri pentru asta, respectiv, am promovat examenul de admitere in barou si pe urma am dus munca de convingere cu diferiti avocati sa ma ia in stagiu. am lucrat primele 6 luni la un cabinet, nu am primit bani deloc,omul era de treaba,dar nu prea avea activitate,deci nici bani. pe urma,am inceput a trimit cv-uri,am ajuns in alt cabinet,am trimis din nou cv-uri si iata ca am deja 2 ani si jumatate de cand lucrez in actualul cabinet. este un loc de munca minunat, cu oameni deosebiti si profesionisti, iar ceea ce este cel mai important e faptul ca ma lasa sa am clienti proprii. in concluzie: fiecare din noi are o sansa, trebuie doar sa iti doresti foarte mult sa ajungi acolo. si dincolo de toate astea... munca, munca si iar munca. muncesc enorm ca sa tin pasul cu colegii mei foarte buni. citesc in continuare foarte mult, pentru ca altfel n-as fi putut sa-mi formez clientela proprie. clientii nu vin la tine doar pentru ca te lasa maestrul sa ai clienti proprii. clientii vin la tine pentru ca esti bun. asadar, multa munca!!

Alte discuții în legătură

Despre "maestru" lauryta lauryta am terminat facultatea de drept si intentionez ca anul viitor sa dau examen la barou. intebarea mea este cum imi gasesc maestru(asta in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Stagiar caut avocat indrumator. Buna ziua, Maestrul meu se pensioneaza si sunt pus in fata situatiei de a o lua de la capat cu cautarile... Please, help me ... (vezi toată discuția)
Practica la cabinet de avocatura Ulpianus Ulpianus As dori sa aflu niste raspunsuri de la persoanele care au facut practica in perioada facultatii, la cabinete de avocatura. Ce varianta de contactare e mai ... (vezi toată discuția)