avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare imobil/termen
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare imobil/termen

Buna ziua. Exista un termen legal de eliberare al imobilului vandut pentru vanzator( fostul propietar) ??
va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2014
CRM2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: luissiana , utilizator 15:24, 18 Iunie 2014
in mod normal imibilul se elibereaza la data la care s-a facut transferul de proprietate caci din acel moment vanzatorul nu mai are nici un drep asupra imobilului. Se poate stabili insa si o data anume aleasa de parti de comun acord. Exista alte clauze in contractul Dvs de v-c care ar permite acestuia sa mai locuiasca acolo?
Nu exista nici o clauza sau obligatie . Cred ca este normal si firesc ca vanzatorul sa aiba la dispozitie un termen , , nu este nici o problema . De obicei am vazut ca sunt trecute in acte cca 30 de zile pentru eliberarea respectivului imobil. Stiu si ca aceasta perioada se poate stabili conform intelegerii partilor. Dar voiam sa stiu daca este cumva prevazut in lege un nr. de zile.
in mod normal, daca nu ati convenit altfel , daca nu exista un drept de uzufruct si daca v-c a foat autentificata de notar atunci acest contract este titlu executoriu si deci va puteti adresa unui executor. Din pacate daca refuza sa paradeasca imibilul va trebui sa incepeti prin executor procedura evacuarii.,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct plopilor plopilor uzufructarul , se poate casatori ,poate sa refuze propietarului sa locuiasca in acelasi imobil sau poate lasa in folosinta unui posibil ... (vezi toată discuția)
Bună ziua .dacă mă puteți ajuta cu un răspuns ,uzufructuarul ... Petrescu E Petrescu E Bună ziua .Dacă mă puteți ajuta cu un răspuns ,uzufructuarul unui teren are drept de folosință și asupra construcțiilor noi făcute de propietar pe ... (vezi toată discuția)
Va rog...detalii pt incheierea unui contract de vanzare cumparare imobil comarius1 comarius1 Doresc sa stiu daca pot sa achizitionez un imobil in numele copiilor minori. Care sunt avantajele si dezavantajele acestui fel de achizitie? Care este ... (vezi toată discuția)