avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Delapidare

buna ziua , am o mare problema in care m-am bagat si as vrea macar un sfat , deoarece momentan nu am bani avocat.
am facut o prostie si impreuna cu niste colegi am sustras din computere 3 placi video , dupa aceea eu am plecat , s-a facut inventar si nu s-a consemnat ca ar fi lipsa ceva,
Dupa ceva timp , mi s-a facut flagrant de politia economica (deoarece colegii stiau si m-au dat in gat ca mai avea o componenta) si mi-a fost ridicata respectiva componenta
dupa o luna m-au chemat la pol economica sa dau declaratii, acolo am zis ca refuz sa platesc prjudiciul calculat de 26 mil lei vechi , deoarece , mi s-a spus ca eu as fi vandut produse si am facut banii respectivi , insa neadevarat eu n-am facut nici macar 3 mil lei vechi.
insa acum ma cheama la parchet si urmeaza sa fiu audiat , iar aici vreau sa le spun ca platesc eu pana la urma acei bani numai sa nu ma bage la inchisoare , adica sa imi dea cu executare
As vrea sa stiu daca in conditiile de fata daca platesc scap mai usor sau cam tot aia e.
Va multumesc anticipat oricarui sfat , si poate ma ajuta Dumnezeu sa scap de problema asta , ca tot din lipsa banilor am facut prostia asta , aveam si am foarte multe datorii pe care nu reusesc nici acum sa le onorez , facturi de energie electrica , gaze , apa , rate restante , toate cauzate din lipsa unui loc de munca , deoarece am fost angajat numai cu perioada determinata de maxim 3 luni .
O sa va ajute la individualizarea pedepsei faptul ca ati acoperit prejudiciul retinandu-se circumstante atenuante, ceea ce face ca limitele speciale ale pedepsei prevăzute de lege pentru infracţiunea săvârşită sa se reduca cu o treime.
Cel care repară până la primul termen de judecată și integral prejudiciul cauzat, beneficiază obligatoriu de reducerea cu 1/3 a pedepsei.
O mare greseala. Pentru 3 placi video sa va creati tata stres, dar nu merita :). Sint de acord cu dumneavoastra aveti toate drepturile sa va aflati drepturile. Insa eu va spun sa va vedeti de treaba sunt oameni in tara asta care au furat sute de nave sau mii milioane de animale din munca altora si traiesc linistiti fara pedeapsa , asa ca mai bine consultati un avocat si veti afla ca "inchisoarea" nu este destinata dumneavoastra :) In medie pe cap de detinut condamnat la inchisoare se cheltuiesc aproximativ 1.000 USD lunar , unde e managementul ? unde se mai gaseste un gram de intelepciune in sistermul nostru juridic? 3 placi video nu valoreaza "frumoasa" dumneavoastra sedere dupa gratii nici macar o luna de zile. Sistemul juridic este condus de un om care in cateva luni de zile va schimba foaia romaniei, asta in cazul in care nu cumvaa alt adept al partidului nenorocit il va inlocui.

Stati linistit si asteptati sa se actioneze. Nici macar de asta nu sunt in stare. Pentru ca efortn in tara asta nu se face nici macar pentru un trai mai bun, se vor bani cazuti din cer si atat , fara munca, cai verzi pe pereti viseaza toti. Linistiti-va si lasati legea sa vina sa va acuze sa va faca ce-o vrea. ce o sa faca ? nimic in cazul acesta din punctul meu de vedere. Ei au alte interes. Justitia se va schimba si se va schimba curand.

Sanante
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2014
humble, utilizator
va multumesc frumos pentru sfaturi
sanatate si voua
daca maine ma duc cu banii sa acopar prejudiciul si celelate cheltuieli , ma primeste judecatorul , fara avocat , pentru ca avocatul mi-a cerut 1500 lei si nu mai am efectiv sa-i dau si lui atatia bani , platesc prejudiciul si asta e sa ma lase in pace
deci ma primeste judecatorul fara avocat ?

Alte discuții în legătură

Consecinte delapidare cicinela cicinela Buna ziua.va rog sa-mi spuneti ce pedeapsa poate primi o persoana pentru o delapidare de la locul de munca in valoare de 6000 de ron. Ce trebuie facut?Va ... (vezi toată discuția)
Tentativa de furt murinhio25 murinhio25 Sunt acuzat de tentativa de furt stabilind valoare 50 lei prejudiciu recuperat . Imi cere daune 5000 lei sa isi retrag plangerea . Ce se poate intampla dc nu ... (vezi toată discuția)
Furt calificat gaby4321 gaby4321 Buna seara,acum 2 seri eram cu o prietena in carrefour si am furat amandoi niste produse,am fost prinsi si predati politiei.La sectie am depus marturie,am ... (vezi toată discuția)