avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Delapidare

buna ziua , am o mare problema in care m-am bagat si as vrea macar un sfat , deoarece momentan nu am bani avocat.
am facut o prostie si impreuna cu niste colegi am sustras din computere 3 placi video , dupa aceea eu am plecat , s-a facut inventar si nu s-a consemnat ca ar fi lipsa ceva,
Dupa ceva timp , mi s-a facut flagrant de politia economica (deoarece colegii stiau si m-au dat in gat ca mai avea o componenta) si mi-a fost ridicata respectiva componenta
dupa o luna m-au chemat la pol economica sa dau declaratii, acolo am zis ca refuz sa platesc prjudiciul calculat de 26 mil lei vechi , deoarece , mi s-a spus ca eu as fi vandut produse si am facut banii respectivi , insa neadevarat eu n-am facut nici macar 3 mil lei vechi.
insa acum ma cheama la parchet si urmeaza sa fiu audiat , iar aici vreau sa le spun ca platesc eu pana la urma acei bani numai sa nu ma bage la inchisoare , adica sa imi dea cu executare
As vrea sa stiu daca in conditiile de fata daca platesc scap mai usor sau cam tot aia e.
Va multumesc anticipat oricarui sfat , si poate ma ajuta Dumnezeu sa scap de problema asta , ca tot din lipsa banilor am facut prostia asta , aveam si am foarte multe datorii pe care nu reusesc nici acum sa le onorez , facturi de energie electrica , gaze , apa , rate restante , toate cauzate din lipsa unui loc de munca , deoarece am fost angajat numai cu perioada determinata de maxim 3 luni .
In primul rand maine la parchet cred va asteapta un procuror si nu un judecator, pentru ca inca sunteti in fata de cercetare penala.

Aveti noroc cu noul cod de procedura penala care la art 318 prevede ca:
In cazul infractiunilor pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau pedeapsa inchisorii de cel mult 7 ani (pedeapsa pentru delapidare este intre 2 si 7 ani, procurorul poate renunta la urmarirea penala cand, in raport cu continutul faptei, cu modul si mijloacele de savarsire, cu scopul urmarit si cu imprejurarile concrete de savarsire, cu urmarile produse sau care s-ar fi putut produce prin savarsirea infractiunii, constată căanu exista un interes public in urmarirea acesteia.

(2) Cand autorul faptei este cunoscut, la aprecierea interesului public sunt avute in vedere si persoana suspectului sau a inculpatului, conduita avuta anterior savarsirii infractiunii si eforturile depuse pentru inlaturarea sau diminuarea consecintelor infractiunii.
Faptul ca dvs. doriti inlaturarea consecintelor faptei, prin acoperirea prejudiciului creat, se va reflecta in decizia pe care o va lua magistratul.

(3) Procurorul poate dispune, dupa consultarea suspectului sau a inculpatului, ca acesta sa indeplineasca una sau mai multe dintre urmatoarele obligatii:
a) sa inlature consecintele faptei penale sau sa repare paguba produsa ori sa convina cu partea civila o modalitate de reparare a acesteia;
b) sa ceara public scuze persoanei vatamate;
c) sa presteze o munca neremunerata in folosul comunitatii, pe o perioada cuprinsa intre 30 si 60 de zile, in afara de cazul in care, din cauza starii de sanatate, persoana nu poate presta această munca;
d) sa frecventeze un program de consiliere.

(4) In cazul in care procurorul dispune ca suspectul sau inculpatul sa indeplineasca obligatiile ala alin. (3), stabileste prin ordonanta termenul pana la care acestea urmeaza a fi indeplinite, care nu poate fi mai mare de 6 luni sau de 9 luni pentru obligatii asumate prin acord de mediere incheiat cu partea civila si care curge de la comunicarea ordonantei.

pai mie mi s-a trimis rechizitoriul acasa , iar dosarul este in sala preliminara sau cam asa ceva inteleg eu din ce am citit , am vb cu firma , prejudiciata si i-am rugat sa imi furnizeze un cont unde sa virez prejudiciu , si asta sa o bag la dosar precum ca eu imi asum fapta si platesc prejudiciu sa fiu judecat mai "bland"
am facut plata azi si am discutat cu reprezentantii firmei si sunt de acord si au inceput demersurie retragerii plangerii penale
Nu se poate retrage plangerea la aceasta infractiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecinte delapidare cicinela cicinela Buna ziua.va rog sa-mi spuneti ce pedeapsa poate primi o persoana pentru o delapidare de la locul de munca in valoare de 6000 de ron. Ce trebuie facut?Va ... (vezi toată discuția)
Tentativa de furt murinhio25 murinhio25 Sunt acuzat de tentativa de furt stabilind valoare 50 lei prejudiciu recuperat . Imi cere daune 5000 lei sa isi retrag plangerea . Ce se poate intampla dc nu ... (vezi toată discuția)
Furt calificat gaby4321 gaby4321 Buna seara,acum 2 seri eram cu o prietena in carrefour si am furat amandoi niste produse,am fost prinsi si predati politiei.La sectie am depus marturie,am ... (vezi toată discuția)