avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Acces dosar achizitie publica
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Acces dosar achizitie publica

Buna ziua,

Cerinta minimala din caietul de sarcini: format hartie copiator A3+
Ofertantul declarat castigator are un pret aberant de mic dar nu se incadreaza in art. 202 din OUG 34/2006. Ceilalti ofertanti avem ofertele de pret foarte apropiate, rezultand ca am participat cu acelasi echipament. Niciun operator economic nu a depus contestatie, asteptand sa se semneze contractul de achizitie publica. Acesta s-a semnat la inceputul lunii iunie. Inainte de semnarea contractului de achizitie publica, am intrebat autoritatea contractanta daca ofertantul declarat castigator a ofertat un tip de echipament ce suporta formatul hartiei A3+ și nu A3 sau A3 wide. Am explicat in 2 randuri ca formatul de hartie A3+ are dimensiunile 329mm x 483mm in timp ce formatul de hartie A3 are dimensiunile 297mm x 420mm si formatul de hartie A3 wide are dimensiunile 311mm x 457mm. Deci cerinta din caietul de sarcini, respectiv A3+ fiind minimala, celelalte formate sunt inferioare. In acest sens, am transmis autoritatii contractante inainte de a semna contractul de achizitie publica, o adresa prin care am cerut sa ne comunice daca ofertantul declarat castigator a ofertat un echipament A3+. Autoritatea contractanta ne raspunde ca informatiile solicitate de noi fac parte din cadrul propunerii tehnice a ofertantului care a participat la aceasta proceclura de achizitie publica si propunerea tehnica depusa de ofertant nu face parte din documentele pe care trebuie sa le cuprinda dosarul actrizitiei publice si prin urrnare nu poate da curs solicitarii noastre. Ne mai explica ca intentia legiuitorului este de a proteja continutul propunerilor tehnice ale ofertantilor respectand principiile concurentei loiale. Vin si intreb, dupa ce se semneaza acest contract de achizitie publica, nu devine intreg dosarul cu absolut toate documentele, un dosar public ? Nu se poate accesa acesta in baza Legii 544/2001 ? In mod evident, daca constatam ca ofertantul declarat castigator a ofertat un echipament ce nu este A3+, dorim sa mergem mai departe pe cale administrativa/penala.

Alte discuții în legătură

Anulare contract de achizitie publica in instanta Alexis_Tease Alexis_Tease Licitatie publica furnizare produse, desfasurata in luna noiembrie 2015. Se da castigatorul in luna decembrie 2015 (noi suntem pe locul 3 cu oferta admisibila ... (vezi toată discuția)
Licitatie crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Am si eu o rugaminte sper sa ma puteti ajuta cu un sfat...problema este urmatoarea: Firma pe care o reprezint a participat la o ... (vezi toată discuția)