avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pasaport minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pasaport minor

Buna ziua! In ianuarie 2012 am divortat iar minorul mi-a fost incredintat mie. Ne aflam in strainatate iar minorul fregventeaza aici cursurile fiind unul dintre cei mai buni elevi la rezultate la invatatura. Problema este ca nu se poate deplasa cu scoala in alte tari deoarece nu ii pot face un nou pasaport fara acordul tatalui . Mentionez ca tatal nu i-a platit pensia alimentara nici macar o luna de atunci si nici nu a pastrat vre-o legatura cu minorul in tot acest timp.Dar m-a amenintat clar ca nu isi va da acordul niciodata daca minorul va intra in tara pentru a mai putea iesi vre-o data. Ce pot sa fac ?Deci pe scurt : la divort s-a stabilit ca minorul are acum domiciliul in Germania cu mine dar pasaportul lui expira cum pot sa ii fac altul ?
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 14:55, 19 Iunie 2014
Daca nu execitati singura autoritatea parinteasca, aveti intr-adevar nevoie de acordul tatalui pt a-i face pasaport copilului. Pt ca nu va da acordul , va trebui sa va adresati instantei in Romania ca aceasta prin hotararea pe care o va pronunta sa suplineasca acordul tatalui.
Va trebui sa probati ca nu isi da acordul si asta din rea vointa nicidecum de ingrijorare pt fiul sau.
In ce priveste pensia, ar trebui sa va adresati unui executor tot in Romania ( o puteti face si de la distanta) sa il execute silit prin poprire, astfel isi va aduce aminte de fiu-sau lunar.
Va inteleg lehamitea, insa acei bani sunt ai copilului, i se cuvin si e raspunderea dvs sa va luptati pt ei.
Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
singura solutie este sa promovati actiune in tara, prin avocat, pentru suplinirea consimtamanului tatalui.un avocat va poate reprezenta.
Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2014
Antoanela Geaman, Avocat
daca minorul v-a fost incredintat (asa cum spuneti) nu aveti nevoie de acordul nimanui nici pentru pasaport, nici pentru excursii
daca exercitati autoritatea parinteasca in comun cu tatal - cereti suplinirea acordului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara.in ce condiții pot pleca intr o alta tara cu un ... Ana ionela Ana ionela Bună seara.In ce condiții pot pleca intr o alta tara cu un copil minor,fiind divortata am hotărârea de divort in care copilul imi este încredințat? Vă ... (vezi toată discuția)
Suplinire consimtamant parinte lolo0112 lolo0112 Buna ziua. Pentru obtinerea unei hotarari judecatoresti care sa suplineasca acordul celuilalt parinte pentru iesirea temporara din tara a minorului, pe ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara fara acordul tatalui Simonaaurelia Simonaaurelia Fratele meu este divortat si are o fetita de 5 ani. Mama a obtinut custodia copilului, el plateste pensie alimentara , fetita o putea lua cand isi dorea ( nu ... (vezi toată discuția)