avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire sau santaj?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire sau santaj?

buna ziua, am o prietena care are probleme cu fostul prieten , dupa ce a decis sa se desparta de el pt ca o batea .. acesta nu ii da pace a facut rost de niste poze cu ea goala si le-a trimis parintilor ei .. cu scrisoare cum ca ea face videochat , si-a facut cont de facebook cu numele ei si a postat toate pozele cu ea goala .. sa vada gen noul ei iubit .. si toti prietenii , si tot ameninta ca nu o lasa in pace pana se satura el sa sa ii faca rau , mentionez ca ea da , face videochat , dar nu cred ca are el nici un drept sa distribuie poze cu ea sau sa o urmareasca in halul asta . Ea a mai fost la politie dupa ce a fost batuta de el si a facut o plangere , insa domnii politisti de acolo nu au lasat-o sa faca plangere penala.. si au luat-o si in ras . ce am putea face sa il facem sa se potoleasca si sa o lase in pace ? va multumesc :frantic:
Cel mai recent răspuns: caceramona , utilizator 18:28, 19 Iunie 2014
pana acum doar distribuirea pozelor pe FB fara acordul ei, este singura actiune pentru care poate face plangere retul celor enumerate neconstituind nici o infractiune. Insa banuiesc ca daca nu a reclamat faptul ca o batea nu va face nici acum vreun demers.
Daca mergea insotita de avocat ar fi facut plangerea si nu ar fi fost luata in ras.

Nu prea se observa vreo infractiune in afara de cea pentru care nu a facut plangere.

Ar trebui sa mearga la avocat si poate se gaseste vreo infractiune.
Daca nu se gaseste nicio infractiune are la indemana un proces civil dar e destul de complicat procesul.
Nu cred ca are alta varianta daca vrea sa inceapa sa se apere conform legii si sa il faca sa inceteze.
Cred ca individul va inceta daca este dat in judecata civila dar problema este ca in prezent este dezastru in privinta duratei acestor procese .

Ar mai fi si varianta notificarii prin avocat catre individ.
Ar putea fi un inceput bun deoarece avocatul il poate soma rapid sa inceteze si nu se pierde mult timp pana sa afle...
Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu a distribuit doar poze , i-a furat identitatea .. a facut un cont nou de fb si a distribuit pozele ca si cand ar fi ea ... plangere la politie a facut, dar nu penala , sunt si cativa martori care au fost de fata cand a fost batuta de el .. dar sunt din anturajul lui , mai este si cumnatul ei care a vb cu el si ia spus sa o lase in pace .. iar el a spus ca nu o lasa pana nu se satura el .... a facut anunt pe matrimoniale si a pus nr ei de telefon sa o terorizeze lumea cu telefoare ... Se poate sa ceara desfasuratorul de la telefon , astfel incat sa vada toate amenintarile pe care i le zicea prin telefon ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire facebook AndreiAndrei1989 AndreiAndrei1989 Buna seara. sunt nelamurit in legatura cu ceva. pana acum 1 luna si am avut o relatie, nu am mai putut continua. de 2 saptamani fosta a inceput sa faca ... (vezi toată discuția)
Cineva a făcut un cont pe facebook cu poza unui prieten și l-a făcut de râs cu comentariile. ce măsuri se pot lua? ,,1Anonim ,,1Anonim Cineva a luat poza la un prieten de pe Facebook și și-a făcut cont cu poza lui cu alt nume și postează pozele lui cu critici dure și la făcut de râs ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt santajata. mi se cer 4000 de lei ca sa fiu lasata in pace Lucia Flaviana Mironese Lucia Flaviana Mironese Buna ziua, sunt santajata. Mi se cer 4000 de lei ca sa fiu lasata in pace. Nu am acesti bani. Va spun cat mai succint: August 2020. Un tip ma abordeaza pe ... (vezi toată discuția)