avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Drept de semnatura asociat unic srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Drept de semnatura asociat unic srl

Buna ziua,

Eu sunt asociat unic la o societate comerciala, dar am desemnat in calitate de administrator o alta persoana. Eu mai pot reprezenta societatea in relatiile cu tertii? Spre exemplu pot semna contracte comerciale? Mai am drept de semnatura asupra operatiunilor bancare? Multumesc
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 22:58, 19 Iunie 2014
Reprezentarea si angajarea societatii se face doar de catre administrator.
Asociatii neadministratori nu pot reprezenta societatea.

Daca un asociat neadministrator va face acte specifice de administrare, arogindu-si DE FACTO functia de administrator, va fi raspunzator pentru faptele sale si prejudiciile cauzate societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare active firma fara semnatura administratorului billymcbeal billymcbeal Rog raspuns! Este permis asociatilor unui srl sa vanda un imobil aflat in proprietatea firmei fara ca administratorul numit al firmei sa semneze de luare la ... (vezi toată discuția)
Răspund pentru datoriile făcute de altcineva. cum pot face ca vinovatul să plătească? ivanhoeliviu ivanhoeliviu Buna ziua. Sunt asociat unic al unei societati comerciale care se afla in insolventa. Din pacate, nu stiu nimic de afaceri, iar de intreaga activitate a firmei ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca, sau contract de administrare? marian27 marian27 Buna ziua! In ce conditii se poate face angajarea unei persoane intr-o societate comerciala ca administrator avand functie de director? Cum ar fi mai ... (vezi toată discuția)