avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Divort mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Divort mediator

daca partile sunt de acord cu divortul,se mai da si un timp de gandire pana cand se hotaraste desfacerea casatoriei?sau la prezenta si acordul ambilor se hotaraste desfacerea casatoriei pe loc?

elenagea: imi cer scuze ca revin pe acelasi subiect,dar am o cerere pe care scrie urmatoarele;in temeiul art.438-441 C.pr.civ si art.59 ali.2 din Legea nr.192/2006,formulam prezenta cerere prin care solicitam sa pronuntati o hotarare prin care:sa incuviintati acordul de mediere si sa dispuneti desfacerea casatoriei.Este o cerere si un cd formulat de catre mediator, catre un presedinte de instanta.Daca nu semnez aceasta cerere(pt.legalizare),desi la mediator am semnat ca sunt de acord,pot fi trasa la raspundere in vreun fel?numai prin ceea ce am semnat la mediator,sunt divortata sau nu?Va multumesc pt.sfaturi si intelegere!



Articolele la care faceti referire: 438-441 cod procedura civila, fac parte din sectiunea privind "hotararea prin care se incuviinteaza invoiala partilor" .

Aceasta hotarare o poate da numai o instanta de judecata!!!!

Mediatorul nu da si nu are voie sa dea hotarari judecatoresti.

Mediatorul emite doar acordul de mediere, ceea ce este echivalentul unei tranzactii dar nu are valoare de hotarare judecatoreasca.

Numai printr-o hotarare judecatoreasca se poate desface casatoria.

Existenta acelui acord de mediere precum si faptul ca ati fost la mediator, inainte de a introduce in instanta cererea de divort, este doar ca o procedura prealabila ce are rolul de a scurta putin durata unui proces de divort consumat in totalitate in instanta.

Practic, la acest moment sunteti inca casatoriti si, doar dupa ce va prezentati la instanta cu acordul de mediere si dupa ce instanta va va comunica hotararea judecatoreasca de desfacere a casatoriei, atunci veti putea spune ca sunteti divortati.

Pana la acel moment, acordul de mediere incheiat la mediator nu are niciun efect juridic.

Nu puteti fi trasa la raspundere in niciun fel pentru faptul ca, dupa semnarea acordului de mediere, acum va razganditi si nu mai doriti divortul in termenii cuprinsi in acordul de mediere.

In concluzie: "numai pentru ceea ce ati semnat la mediator" nu sunteti divortata!!!
multumesc din suflet pt.raspuns.
imi cer scuze,dar credeam ca sfatul pe care l-am cerut e pe acelasi subiect.Multumesc pt.intelegere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort oanaradu87 oanaradu87 Buna seara!M-am casatorit acum 8 luni in urma dupa o relatie de 8 ani.Recent,sotul meu a considerat ca nu ne mai potrivim si mi-a sugert sa plec de acasa ceea ... (vezi toată discuția)
Autentificarea la notar a acordului de mediere divort manuelle manuelle Buna ziua. Un acord de mediere a unui divort fara copii si fara bunuri comune in cat timp poate fi autentificat la notar? Ar trebui ca aceasta autentificare sa ... (vezi toată discuția)
Divort cu monori andrei_66 andrei_66 Buna ziua, Avand in vedere ca incepand cu luna decembrie 2010, desfacerea casatoriei se poate face si la notar sau starea civila, va rog frumos sa imi ... (vezi toată discuția)