avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

buna ziua, spuneti-mi va rog cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: m-am intors din CCC in 12 aprilie 2014 dar luna viitoare va trebui sa stau in CM 1/2 saptamani pt o pb de sanatate a copilului( va fi nevoie de o interventie chirurgicala cu internare 2 zile apoi recuperare min 1 saptamana). stiu ca la plata CM se iau in calcul ultimile 6 luni anterioare lunii cu CM , ca imi tb o adeverinta de la AJPIS( cum se obtine?). mentionez ca indemnizatia a fost 2300/luna si sal actual 1900 net ( 2700 brut). Cum ma va afecta ac sit la plata sal ? Oare este mai bine sa intru in CO ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:41, 20 Iunie 2014
1. Indemnizatia pentru concediu medical are ca baza de calcul veniturile brute din cele 6 luni anterioare lunii in care intrati in concediu medical.

2. - Indemnizatia pentru CCC se ia si ea in calculul indemnizatiei pentru concediu medical.
- Pentru aceasta solicitati la AJPIS adeverinta cu veniturile din indemnizatie pe ultimele 6 luni.

3. Decizia daca intrati in concediu de odihna sau in concediu medical va apartine dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical adriana_gianina adriana_gianina Buna ziua , am si eu o intrebare referitoare la calcul concediu medical.Pana ieri am fost in concediu cresterea copilului pan la 2 ani, acum sunt din nou ... (vezi toată discuția)
Calcul baza concediu medical sfarghiuelena sfarghiuelena Buna seara. Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza baza pt. un concediu medical initial (luna mai) daca in luna aprilie a mai existat un concediu medical ... (vezi toată discuția)
Cm ingrijire copil dupa ccc Vladimir03 Vladimir03 Buna ziua, daca stie cineva...sotia mea a reinceput munca pe 19 Iulie, deci aproape 4 luni de cotizatie...acum e nevoieta sa intre in CM de ingrijire copil ... (vezi toată discuția)